Torneig Fischer-Random i dinar de germanor

CHESS & BEER

Ortega i Gasset, un conegut filòsof espanyol de principis de segle, va defensar la idea, davant de la Comunitat internacional de la seva època de principis del S. XX que l’ésser humà necessita d’experiències embriagadores.

Si partim de la base que la l’èxit d’una consecució lògica d’una idea, plasmada en el taulell és generador de plaer, podríem pensar què és un Chess & Beer. És a dir, escacs amb cervesa, plaer amb experiència embriagadora.

Chess & Beer és de creació del nostre jugador del primer equip, David Norwood juntament amb l’Oscar de la Riva, consistent en consumir beguda mentre es juga una partida ràpida.

20170617_Chess&Beer_03

Chess & Beer a l'Hotel Coma d'Ordino

Òbviament, existeix la versió Chess & Beer per abstemis –Chess & Horchata- i la versió per nens –Chess & Suc-, però el format estàndard per a tots jugadors, seguint amb la idea d’Ortega i Gasset, és fer-ho amb cervesa, pinxos, patates –per exemple- i bona companyia.

Dissabte a la tarda-nit es a organitzar un Chess & Beer, en el que van participar jugadors de tots els clubs assistents al 50 aniversari.

Podríem pensar que dit event no té importància, però el que subscriu aquestes línies pensa que és important, doncs a més de jugar i consumir, també es pot parlar amb l’adversari. I el jugador s’apropa més al contrincant.

Si tenim en compte que s’ha relatat amb els adults, ens podem fer la idea amb el jovent que tenen substituïda la noble fermentació, pel fet d’anar-se’n a dormir més tard, i a més jugant a escacs.

Chess & Beer es va celebrar des de les 21:30h fins a les 0:00h. Dos hores i mitja d’escacs amb amics i bon ambient.

El cronista entén que seria injust destacar alguna actuació d’escacs durant la nit, doncs el que caldria realçar és la voluntat de conèixer jugadors d’altres equips.

I ja està.

TORNEIG FISCHER-RANDOM

20170618_FischerRandom_30

Fischer-Random a l'Hotel Coma d'Ordino

Pot ser Bobby Fischer ha estat el jugador d’escacs més influent de tots els temps. La seva personalitat, l’agressivitat i les seves idees brillants han estat una de les constants del geni americà.

És desconegut per un aficionat que una de les idees que s’han adoptat de Bobby ha estat una nova forma de jugar escacs. Ell afirmava que la teoria havia destrossat l’escacs, doncs l’estudi de les primeres jugades marcaven el camí posterior i limitava enormement el talent del jugador.

És a dir, la imaginació i el talent donava pas a l’esforç i el treball.

Per aquest motiu, Bobby Fischer va tenir la idea de jugar a escacs sortejant el lloc de les peces de la primera fila, creant posicions diferents, sense teoria, en el que es prioritzava més la intuïció que el coneixement.

És el Fischer–Random, una forma de jugar divertida als escacs, sense compromís i regles generals.

20170618_FischerRandom_26

Gran mestre Oscar de la Riva, campió del torneig

El torneig l’ha guanyat el número 1 del torneig, l’Òscar DE LA RIVA.

L’Òscar no ha tingut rival i s’ha imposat clarament el torneig de forma inapel·lable guanyant totes les partides. Sense comentaris.

En segon lloc ha quedat en Cristopher LUKE. Cristopher està en bona forma i sempre destaca en tots els torneigs que juga. Un jugador que caldrà comptar amb ell l’any vinent doncs probablement pujarà aviat als 2.300 d’ELO si continua amb aquesta performance. Un jugador vital per garantir una estabilitat en el primer equip.

El tercer lloc ha estat pel sota-signant, no sense una mica de fortuna. Tant sols destacar la victòria en la darrera ronda del cronista amb el Daniel José, un jugador amb el que porto jugant –i guanyant-nos- durant més de 30 anys. Un goig que espero poder fer-ho durant 30 anys més.

20170618_LliuramentPremis_16

Lliurament de premis amb el Sr. Jordi Serracanta Marcet

Amb el torneig Fisher Random van finalitzar les activitats relacionades amb els escacs, fet que va donar pas a dinar a l’Hotel Coma i el lliurament de premis de l’any on es va comptar amb la presència del Hble. Conseller de Turisme i Esports del Comú d’Ordino, Jordi Serracanta Marcet.

I això és el que som i tenim.

Signat: Josep RIBERA.

20170618_FischerRandom_77

Joan Fernández vs Marc Martínez

20170618_FischerRandom_35

Jana de la Riva vs Benet Pantebre, el més jove vs el més veterà!

20170618_LliuramentPremis_17

Obsequi C.E. Monzón

20170618_LliuramentPremis_18

Obsequi Hondarribia-Marlaxka Xake Elkartea

20170618_LliuramentPremis_26

Obsequi C.E. Masdenverge

20170618_LliuramentPremis_70

Campió Juvenil d'Andorra, Àlex Alcón Llosada

20170618_LliuramentPremis_82

Campió Absolut d'Andorra, Robert Alomà

20170618_LliuramentPremis_83

La foto de família!