XXXXIV Marató d’Escacs d’Andorra

Enguany la tradicional Marató d’Escacs d’Andorra que es celebra amb motiu de la Festa Major d’Andorra la Vella es disputarà online mitjançant la plataforma lichess.org.

El torneig, organitzat pel Centre d’Escacs d’Andorra i que conta amb el suport de l’Hble Comú d’Andorra la Vella. és obert per a tothom, tant jugadors del Principat d’Andorra com de fora, que hi vulguin participar.

A continuació us deixem les bases del torneig i l’enllaç per poder realitzar la inscripció.

 • Diumenge 2 d’agost del 2020.
 • Horari: de 10:00 a 12:00 hores.
 • Partides a 3 minuts amb increment de dos segons per jugador per la plataforma Lichess.
 • Enllaç al torneig: https://lichess.org/tournament/3L6vGc8V (Password: andorra).
 • Lichess és multiplataforma, això vol dir que podeu jugar mitjançant la APP per dispositius mòbils (tant telèfons com tauletes bé per android com ios. També amb un ordinador accedint a la web de Lichess.
 • Aquest torneig forma part del Circuit d’Escacs ràpids online de la Delegació Territorial de Lleida 2020. Més informació a la web de la FCd’E.

Llista de premis:

1r Classificat Habitació doble amb esmorzar per participar en el Gran Prix 2021. *
2n Classificat Targeta Regal 40€ per Pyrénées Andorra. **
3r Classificat Targeta Regal 30€ per Centre Comercial Andorra. **
4t Classificat Targeta Regal 30€ per Gala Perfumeries Andorra. **

* Hotel 4**** a determinar. Per la nit del 17 al 18 de juliol del 2021 i participació en el Gran Prix d’Andorra 2021.
** Les targetes regal són per consumir a les botigues del Principat d’Andorra. Validesa 6 messos.

Per accedir als premis els guanyadors hauran d’enviar per email a escacsandorra@gmail.com les seves dades completes: Nom i cognoms, e-mail, nick de lichess i telèfon mòbil perquè l’organització pugui contactar amb ells.

La participació en el torneig implica l’acceptació de les bases del Circuit d’Escacs ràpids online de la Delegació Territorial de Lleida 2020. L’organització aplicarà, en cas de sospita, els punts 9 i 10 de les esmentades bases i que reproduïm a continuació:

– L’organització espera un comportament esportiu en tots els participants, tant pel que fa a la prohibició d’ajuda d’aparells electrònics o de suplantació de l’esportista. En cas de detecció de comportament poc esportiu l’organització es reserva el dret d’expulsió del torneig i l’anul·lació del dret a premi.

– Per determinar un comportament poc esportiu la organització analitzarà diferents fonts, des de la pròpia informació que proporciona lichess en detecció de mòduls i/o comportaments fraudulents, així com la evolució de la performance del participant i la comparació del seu rendiment amb esportistes de força similar.

No ho dubtis més, ja et pots inscriure! T’esperem!

Com fer la inscripció pas a pas si mai has utilitzat lichess:

 1. Registrar un compte (usuari + clau) a la plataforma gratuïta d’escacs online Lichess.org
 2. Un cop creat el compte accedir de nou mitjançant el nostre compte d’usuari.
 3. Fer click sobre l’enllaç del torneig: https://lichess.org/tournament/3L6vGc8V
 4. Posar la clau d’accés al torneig per fer la inscripció, en aquest cas andorra.
 5. Podem comprovar que hem fet correctament la inscripció si el nostre nom d’usuari apareix a la llista de jugadors inscrits.
 6. Connectar el divendres 8 de maig, al menys 5 minuts abans de l’inici del torneig, i esperar que la plataforma ens indiqui el nostre primer rival! El torneig disposa de xat per si vols realitzar qualsevol consulta durant el mateix.
 7. Tanmateix si tens cap dubte sobre com crear un compte, com fer la inscripció o com jugar un torneig de Lichess et convidem a que visualitzis els següents vídeos que hem preparat i que trobaràs al nostre canal de Youtube. Són vídeos curts on veuràs pas a pas el procediment a seguir!