Gran resultat de l’equip sub14 del GEVA-CEA

Aquest cap de setmana, aprofitant la festivitat de Tots Sants, s’ha celebrat a la població de Lloret de Mar el Campionat de Catalunya per equips d’edats, amb equips de les categories sub8 fins a sub18.

L’esdeveniment, habitual dins el calendari català, es disputava per primera vegada a les instal·lacions de l’Hotel Evenia Olympia Resort, després que la darrera edició fos a Tossa de Mar, i enguany ha batut el rècord de participació amb 131 equips i 556 participants sumant els jugadors i reserves de totes les categories.

El torneig s’ha celebrat per sistema suís a sis rondes amb un ritme de 45 minuts per jugador i un increment de 30 segons per jugada, avaluable per ELO Català, però malauradament no per ELO FIDE.

2019 Catalunya Equips - Lloret de Mar

La delegació andorrana

2019 Catalunya Equips - Lloret de Mar

La delegació andorrana

Com a novetat, i possiblement el que ha provocat l’augment de participació, es podien inscriure equips mixtes si determinats clubs no tenien suficients jugadors de la mateixa categoria per poder formar equip. Evidentment aquesta idea no ha estat ben rebuda per tothom i segurament s’haurà de valorar en un futur l’impacte i el resultat de la mateixa.

En el nostre cas el GEVA-CEA que anava coix en jugadors sub16 ha pogut formar equip combinat amb el Sant Andreu i així els nostres representants, Josep Mª Ribera i Àlex Alcón foren els dos primers taulers del combinat Sant Andreu – GEVA-CEA en aquesta categoria.

L’equip va acabar en el 8è lloc en un torneig amb 19 equips participants. Bones actuacions, però, de caire individual. Així en Àlex Alcón Llosada ha totalitzat 3,5 punts sobre 5 partides disputades, mentre que en Josep Mª Ribera, amb 4,5 punts també de 5 partides, es va endur el premi a millor jugador en el primer tauler de la competició. Un resultat que li permet augmentar una mica més el seu ELO, cada cop més alt, com també li succeeix a l’Àlex.

A la categoria sub14 l’equip, format per Marc Martínez, Serni Ribera, Jaume Alcón, Marc Sánchez i Ariadna de la Riva segons ordre de taulers, ha realitzat una magnífica actuació arribant a la darrera ronda amb possibilitats de guanyar el torneig jugant a la primera taula en un encontre davant el principal favorit, el Sant Andreu, matx que finalment es va perdre per un contundent 4-0 i que ens va relegar al 5è lloc, empatat amb el 3r, per culpa del sistema de desempat.

Tot i la derrota final val a dir que l’equip va començar liderant la proba amb tres victòries consecutives enfront el Gerunda, La Lira i el Llinars. A la quarta ronda es va perdre davant el Peona i Peó, qui acabaria segon classificat, per vèncer l’Amposta-Ruy López i acabar perdent amb el guanyador del torneig. Si mirem la classificació això significa que el GEVA-CEA es va enfrontar al primer, segon, quart, sisè, setè classificats realitzant per tant un resultat excel·lent malgrat no entrar finalment a les places de podi.

A nivell individual molt bé en Marc Martínez amb 3,5 de 6 en el primer tauler, impressionant en Serni Ribera amb 5 de 6 i segon millor tauler i també excel·lent resultat de l’Ariadna de la Riva com a reserva amb 3 de 4 enduent-se el premi a millor jugador suplent. En Marc Sánchez amb 1,5 de 4 va desaprofitar alguna bona posició per puntuar més i en Jaume Alcón amb 1 de 4 no va realitzar el seu millor torneig, però al menys es va recuperar en la seva darrera partida.

Per acabar mencionar que, per una baixa de darrera hora a l’equip del Foment Martinenc sub12, la Jana de la Riva que es trobava allà d’acompanyant va entrar dins l’equip de Barcelona on juga el seu cosí, en Martí de la Riva. La Jana, malgrat haver de jugar sense esperar-s’ho va fer també una molt bona actuació amb 3,5 punts de 5 partides en una categoria superior a la seva alternant entre els taulers tercer i quart.

La valoració general, per tant, ha estat molt positiva. El nivell dels nostres jugadors ha augmentat considerablement i són uns rivals difícils de batre que poden lluitar davant els millors jugadors catalans i donar més d’un ensurt!

Esperem que de cara a la propera temporada el nivell pugui continuar augmentant i valorarem si es pot tornar a participar o si es pot fer a d’altres categories.

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results – sub14
Enllaç a chess-results – sub16

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

2019 Catalunya Equips - Lloret de Mar

Llinars vs GEVA-CEA

2019 Catalunya Equips - Lloret de Mar

Amposta-Rey Ardid vs GEVA-CEA

2019 Catalunya Equips - Lloret de Mar

Josep Mª Ribera i Àlex Alcón Llosada

2019 Catalunya Equips - Lloret de Mar

GEVA-CEA vs Peona i Peó

2019 Catalunya Equips - Lloret de Mar

GEVA-CEA vs La Lira

2019 Catalunya Equips - Lloret de Mar

Jana de la Riva amb el Foment M.