El gran mestre peruà Jorge Cori campió d’aquesta edició

El passat mes d’agost es va disputar, entre els dies 10 i 18, el setè campionat iberoamericà a Linares, una ciutat referent pels escacs mundials.

La ciutat andalusa no invitava a recórrer els seus carrers degut a les altes temperatures. No obstant, al entrar a la magnífica sala de joc, l’Auditori El Pósito, semblava que es canviés d’estació meteorològica, ja que obligava a que una gran part de participants portés quelcom per abrigar-se.

L’esdeveniment va acollir més de 100 participants, amb més de 70 titulats internacionals! Entre els quals destacaven els grans mestres espanyols David Anton, Paco Vallejo i el número 1 del ranking, el peruà Jorge Cori.

Ben aviat es va veure que el campionat estaria molt disputat entre un gran número de participants, ja que a la primera ronda, el gran mestre Vallejo no va poder passar de l’empat contra una Marta García que venia de realitzar un excel·lent campionat a l’open d’Andorra. I a la segona ronda, Jorge Cori va perdre contra el mestre internacional espanyol Paolo Ladron de Guevara.

A la última ronda del torneig, Paco Vallejo es trobava al primer tauler amb 6,5 punts amb les peces blanques, i s’enfrontava al Gran Mestre cubà Albornoz, també amb 6,5 punts. La partida va esdevenir taules, acabant tots dos amb 7 punts sobre 9, i només els sistemes de desempat decidirien qui quedaria per davant. No obstant, al segon tauler jugava Jorge Cori amb 6 punts, que s’enfrontava al Gran Mestre xilè Cristóbal Henríquez, i després d’una partida molt intensa, i també molt llarga (102 jugades!), el peruà es va fer amb la victòria, atrapant als dos líders.

Finalment, després d’aplicar el sistema de desempat (Bucholz) Jorge Cori es va proclamar campió del VII Campionat Iberoamericà Absolut.

La classificació femenina la va guanyar la Mestre Internacional espanyola Sabrina Vega, realitzant un gran torneig, gràcies a la victòria a la última ronda contra el Gran Mestre Renier Vázquez. Finalitzant amb uns espectaculars 6 punts sobre 9.

Pel que els representants andorrans, el Mestre FIDE Raül García i el Mestre Internacional Jordi Fluvià, que sortien amb els números de ranking inicial 71 i 26, respectivament, no van començar bé el torneig, perdent la primera partida. I és que el campionat presentava un nivell molt alt en tots els participants.

El Raúl va poder agafar una bona dinàmica a la segona part del torneig, obtenint 3 punts a les 4 últimes partides, acabant amb un total de 4 punts, a la posició 71, superant per 5 llocs el seu ranking inicial.

El Jordi, per la seva part, també es va recuperar de l’ensopegada inicial, però mai va poder arribar a la part alta del torneig, fent una actuació discreta, amb 5,5 punts i finalitzant a la posició 27.

A continuació us deixem els enllaços a la web oficial del torneig i a info64.

Web oficial FIBDA
Resultats a info64

Jordi Fluvià Poyatos

Jordi Fluvià Poyatos

Mestre Internacional | Professor FEVA

2019 Iberoamericà Linares

Presidents FIBDA

2019 Iberoamericà Linares

Francesc Rechi i Jordi Fluvià