Jordi Fluvià nou Campió Absolut d’Andorra

Aquest cap de setmana, entre dissabte 24 de novembre de 16:00 a 20:00 hores i diumenge 25 de 10:00 a 13:00 s’ha celebrat una nova edició del Campionat Absolut d’Andorra que enguany ha tingut una bona acollida amb la participació de 27 jugadors, malgrat que alguns dels habituals no han pogut prendre part per diversos compromisos personals.

La inscripció ha estat realment molt variada ja que poden trobar jugadors veterans, sènior i de diverses categories com sub16, sub14, sub12, sub10 i fins i tot sub8! Sense cap mena de dubte una bona imatge del que suposa la pràctica del nostre esport on l’edat o el sexe no és significatiu per poder prendre-hi part!

2018 Absolut Andorra

Vista sala de joc

2018 Absolut Andorra

Vista sala de joc

El torneig ha estat força disputat i els dos principals favorits, els mestres internacionals Robert Alomà i Jordi Fluvià, no ho han tingut gens fàcil en les seves partides, havent de lluitar de valent per poder assolir la victòria.

Podríem dir que la partida decisiva del torneig ha estat tot just la que els ha enfrontat en la quarta ronda amb en Robert conduint les peces blanques. La victòria final de la partida ha afavorit a les negres, o sigui a en Jordi, això sí en una partida on després de l’obertura ha hagut de defensar una posició inferior i molt incòmode.

En Robert ha pogut convertir l’avantatge posicional en material al guanyar una qualitat i arribar a un final on semblava que la victòria seria una qüestió de tècnica. Malauradament pels seus interessos una greu errada en els destrets de temps ha permès en Jordi Fluvià guanyar material fet que ha resultat decisiu per aconseguir el punt.

A partir d’aquí, i malgrat no tenir-ho fàcil, amb dues victòries més i unes taules davant Raül Garcia, dit sigui de pas, tercer classificat, ha assegurat la primera plaça del campionat, guanyant així per primera vegada el Campionat Absolut d’Andorra tot just en el seu debut.

La segona plaça, a un punt de distància, ha estat per en Robert Alomà que malgrat la derrota ha sabut recuperar-se per guanyar les dues següents partides de manera consecutiva. Les taules de la darrera ronda amb en Raül Garcia li han permès assolir en solitari el segon lloc.

La lluita pel tercer lloc ha estat molt més aferrissada ja que fins a quatre jugadors han acabat empatats en aquesta posició resultant afavorit pel desempat en Raül Garcia, únic jugador del torneig que ha puntuat amb els dos primers classificats.

Amb la mateixa puntuació trobem en Daniel Gómez, debutant també en aquesta edició, en David Gorgues després d’un molt bon torneig, especialment si tenim en compte que feia molt temps que no competia, i un sorprenent Marc Sánchez, ja que aquest jugador sub12 no va tenir un bon inici, però s’ha recuperat amb quatre victòries consecutives atrapant així als jugadors capdavanters.

Pel que fa als premis per franges, el millor jugador sub2000 ha estat l’esmentat David Gorgues i el millor sub1500 Marc Sánchez. El premi al millor sub1200 per Àlfred Alcón mentre que el premi al millor sub1000 ha recaigut per en Nicolás Pérez.

El torneig ha discurrit en un ambient molt distés i on en tot moment ha regnat l’esportivitat entre tots els jugadors ja que no ha hagut, malgrat jugar amb un ritme ràpid, cap tipus de problema.

També ha permès veure de nou en joc els veterans Josep Mª Gorgues i Benet Pantebre, els quals per motius personals no es prodiguen tot el que els agradaria, i també els nous jugadors que apareixen pel club com els francesos Ercoli, pare i fill, que debutaven enguany en la seva primera participació en el campionat nacional després d’haver participar en l’open internacional celebrat a l’estiu.

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

2018 Absolut Andorra

Primers taulers

2018 Absolut Andorra

Sala de joc

2018 Absolut Andorra

Primers taulers

2018 Absolut Andorra

A jugar!