Ajustada derrota contra un rival de força similar


T
88 ANDORRA
elo
1,5-2,5
84
LUXEMBURG
elo
54.1
GM De la Riva, Oscar
2540
1/2
MI Wiedenkeller, Michael
2475
54.2
MF
Simonet, Marc
2291
1/2
Serban, Vlad
2280
54.3
MF Garcia, Raül
2193
1/2
MF
Wagener, Claude
2261
54.4
Fernández, Joan
2090
0-1
Jeitz, Christian
2212

Avui hem perdut amb Luxemburg, un rival conegut de fa temps, també per les olimpíades dels petits països. Les alineacions eren de força similar, amb l’Òscar superant força per elo el seu rival i el Joan força per sota del seu. Les partides han tingut tot d’alternatives, tot i que vist el succeït sempre havíem estat més a prop de la derrota que de l’empat.

 

Andorra vs Luxemburg

Andorra vs Luxemburg

L’Òscar ha preparat una línia que no ha jugat mai contra la defensa Francesa i li ha sortit raonablement be doncs ha aconseguit lleugera avantatja mercès al bloqueig dels peons centrals del seu rival. Ambdós han pensat molt doncs la posició requeria afinar. Després d’alguns canvis de peces el rei negre ha quedat una mica exposat i l’Òscar ha tingut la possibilitat de guanyar material que no ha vist donat que tenia poc temps. Al passar algunes jugades han acordat taules ja que el negre ha aconseguit activar el seu alfil sense que quedessin massa opcions realistes.

Polònia vs Azerbaitjan

Polònia vs Azerbaitjan

En Marc ha sortit raonablement be de l’obertura amb una defensa Francesa. Ha hagut de prendre la decisió d’avançar els peons del flanc de rei per controlar unes amenaces del seu rival, però al mateix temps guanyava espai. El seu rival ha intentat aprofitar-ho penetrant pel flanc de dama, però la debilitat central del blanc no permetia massa cosa i després de varis canvis s’han acordat taules.

Armènia vs Alemanya

Armènia vs Alemanya

En Raül ha preparat una línia contra la Grünfeld del seu rival que no sembla que li hagi sortit massa be doncs el negre ha tingut opcions de quedar millor que en primera instancia no ha aprofitat. De fet per un error tàctic li podrien haver guanyat una peça que el negre no ha vist. Posteriorment hi ha hagut tot de maniobres per intentar aconseguir avantatja per part d’ambdós, però la posició no s’ha desequilibrat més i les taules han sigut la conseqüència de les grans simplificacions.

Ray Robson (USA)

Ray Robson, quart tauler d’Estats Units

En Joan no ha sortit be de l’obertura amb la defensa Escandinava, i s’ha vist en dificultats greus per poder treure les peces de forma raonable. El blanc ha pressionat en el flanc de dama mitjançant l’avanç de varis peons amb el que ha aconseguit obrir línies i exposar les debilitats negres. Tot i així quan s’havia de concretar, el blanc no ho ha fet be i el Joan podria haver consolidat la seva posició si hagués vist un sacrifici de dama per torre i alfil que li permetia acabar el desenvolupament, però ha fet un altre moviment de dama que perdia material decisiu.

Anna Zatonskih vs Kateryna Lahno

Anna Zatonskih (USA) vs Kateryna Lahno (UKR)

Pel que fa al capdavant de la classificació la derrota d’avui de Rússia per la mínima enfront Estats Units ha donat molta emoció a les dues darreres jornades ja que l’equip rus, que fins ara liderava en solitari les olimpíades s’ha vist atrapat pel seu rival d’avui juntament amb Armènia i Xina. Ara els quatre equips es troben amb opcions d’endur-se la victòria final.

Almira Skripchenko (FRA)

Almira Skripchenko, primer tauler de França

Sanja i Mira Dedijer (BIH)

Les germanes Sanja i Mira Dedijer (BIH)