Bona actuació d’en Pepe i Serni Ribera en el torneig sub2300

En data de 29 d’abril fins al 1 de maig s’ha celebrat el tradicional torneig de Salou, el conegut Festival de Salou d’Escacs, essent aquest any la seva tercera Edició.

Aquest any, la Federació d’Andorrana d’Escacs –FEVA- tant sols ha estat representada per dos jugadors del Principat tecnificats; el Pepe i el Serni Ribera Veganzones.

Certament, aquest any ha estat estrany que tant sols dos jugadors juguessin el torneig, doncs és un torneig que gaudeix de bona reputació, però les dates han estat desafortunades doncs coincidien amb escola i un dia laborable.

Hem de dir que la organització de Arthur Kogan, el temps i els arrossos de la Costa, fan del Torneig una delícia tant pels jugadors com aquells que tant sols volen passar un dies de sol.

Els nostres jugadors tant sols van poder jugar 5 rondes de 7 possibles, doncs el dissabte tenien un compromís familiar que els van impedir jugar les dues primeres rondes.

No obstant, això no va ser impediment per veure unes bones partides, repassem l’actuació dels nostres jugadors;

El Pepe va adquirint experiència i punts d’ELO cada cop que juga.

L’estil del Pepe és tàctic, amb facilitat de jugar amb peons i peces de menys si així entén que cal fer-ho. Això provoca errades i cansament dels rivals que es tradueix amb punts.

Hem de dir que no totes les partides de Pepe són tècnicament raonables, hi han grans errors, però si que cal donar mèrit al fet de jugar sempre sense por, no voler mai taules.

Meritòria la victòria amb el Sr. José R. Rodríguez, d’un ELO 1933 FIDE i les taules a la darrera ronda amb un dels millors sub14 Catalans, Arnau Castillo, després d’haver jugat amb peça de menys durant un bon temps la partida, resultats que han donat 28 punts d’ELO a favor.

El Serni també va sumant punts poc a poc. Destacar la victòria amb un 1752 FIDE i la victòria també amb en Joan Pedra Marquina, un jugador sub14 que sempre ha estat dels millors en totes les categories que ha jugat.

26 punts d’ELO amb el gust o la impressió de que els nostres jugadors poden pujar encara molt més.

El cronista li dóna especialment importància al resultats dels més menuts, doncs els bons resultats dels petits, millors resultats a futur, un cop grans. Hem d’incloure en aquesta categoria necessàriament al Jaume Alcón, Marc Sánchez i Marc Martínez.

Crònica: Josep Ribera Baztán

Salou Chess Festival 2018

Pepe i Serni Ribera Veganzones

Salou Chess Festival 2018

III Salou Chess Festival