Bona actuació de l’andorrà Joan Fernández

Aquest cap de setmana va finalitzar el Open de Cap d’Agde 2010 on, gràcies a la col·laboració entre la FEVA i la Federation Française des Echecs (FFE) van poder prendre part l’andorrà Joan Fernández i el jugador del GEVA-CEA Sergi Pham.

Cap d’Agde aglutina un interessant festival d’escacs on, apart de l’open internacional, es disputa un important torneig d’escacs actius per eliminatòries, «Le thophée CASS» on prenen part alguns dels millors jugadors del món i que aquesta edició ens ha deixat amb una espectacular final entre Ivanchuk i Nakamura que finalment va guanyar el gran mestre ucraïnès.

L’open presentava una interessant nòmina amb 13 Grans Mestres, 17 Mestres Internacionals i 23 Mestres FIDE amb 148 jugadors inscrits, sense cap mena de dubte una interessant proba pels nostres jugadors.

En Joan Fernández va realitzar una molt bona actuació acabant amb el 50% dels punts (4,5 de 9) però obtinguts enfront nou jugadors superiors per rànquing i que demostren que el jove jugador del Principat continua amb una trajectòria ascendent. El resultat, per tant, li permetrà millorar el seu ELO internacional al assolir una performance de 2253. Sortint en el lloc 107 en Joan ha acabat el 70è.

Per la seva banda en Sergi Pham no ha tingut el seu millor torneig acabant amb 4 punts, però al contrari que en Joan enfrontant-se davant jugadors teòricament inferiors. Tot i així cal destacar el seu esperit de lluita i recuperació ja que després de començar amb quatre derrotes consecutives va poder guanyar tres partides i entaular les altres dues en les cinc darreres rondes.

A la part alta del torneig fins a sis jugadors van acabar empatats amb set punts enduent-se la victòria, per millor coeficient de desempat, el gran mestre francès Christian Bauer.