Serni Ribera campió sub12 i Jaime Chaderat campió sub10

Aquest divendres 2 de març a la tarda es va celebrar la darrera ronda dels campionats de les Comarques Pirinenques sub10 i sub12, classificatoris per les finals catalanes de la categoria que es celebraran la propera Setmana Santa.

Desprès de moltes rondes d’emoció ja tenim els nous campions, en Serni Ribera a sub12 i en Jaime Chaderat a sub10.

El Serni ha estat capaç de guanyar totes les partides superant en un punt i mig al segon classificat, en Marc Sánchez, i el dos punts el tercer, el Jaume Alcón que en un principi, com a número u del rànquing era el principal favorit. En qualsevol cas, destacar i molt l’actuació del Serni, ja que enfront rivals que es coneixen molt ha estat capaç de controlar els nervis en els moments decisius, deixant clar la seva progressió en els darrers temps.

Els tres primers obtenen com a premi un percentatge de subvenció (el 100% pel campió i el 50% pel segon i tercer classificat) de cara a les finals catalanes.

De la part mitjana de la taula destacar el resultat d’en Nicolás Pérez, Bernat Calaff i Jan Regada, els tres amb 3½ punts i que en aquesta proba han pogut millorar el seu nivell i caldrà seguir de prop en les properes competicions.

Pel que fa a sub10 la victòria ha estat per en Jaime Chaderat, segurament, malgrat no ser el jugador amb més ELO, el jugador amb més experiència ja que la darrera temporada ja va obtenir el passaport per les finals. Enguany, amb 5½ i cedint només unes taules davant en Roger Sánchez, ha estat el clar dominador del torneig i la seva victòria no dóna lloc a dubtes.

A un punt de distància, amb 4½, en Marc Montraveta després de realitzar un torneig realment excel·lent si tenim en compte que encara és jugador sub8. Només una derrota davant el campió i unes taules enfront la seva germana. Caldrà seguir de prop la seva participació a les finals catalanes, perquè al llarg de tot el torneig s’ha mostrat molt centrat i concentrat si tenim en compte la seva edat.

La tercera plaça ha estat per la Jana de la Riva amb 4 punts i dues derrotes davant els dos primers classificats. En la seva segona participació en les fases classificatòries la Jana ha madurat molt en el seu joc i enguany el seu tercer lloc ha estat totalment merescut al jugar partides molt serioses.

Amb 3½ trobem Laia Montraveta i Roger Sánchez, dos jugadors que podien perfectament haver entrat dins les tres primeres places ja que la diferència entre ells és molt petita.

A sub10, com a sub12, el campió ha obtingut el 100% de subvenció per les finals mentre que el segon i el tercer en gaudiran del 50%.

Ara caldrà esperar unes setmanes perquè tots ells prenguin part en el Campionat de Catalunya per edats 2018, que serà del 24 al 29 de març a Vila-seca.

Desitgem molta sort a tots els que hi participin!

20180223 Comarques Pirinenques

Serni Ribera, campió categoria sub12

20180223 Comarques Pirinenques

Comarques Pirinenques 2018

20180209 Comarques Pirinenques R4

Comarques Pirinenques 2018

20180223 Comarques Pirinenques

Jaime Chaderat, campió categoria sub10

20180223 Comarques Pirinenques

Comarques Pirinenques 2018

20180223 Comarques Pirinenques

Comarques Pirinenques 2018

Categoria sub10

chess-results | sub10

Categoria sub12

chess-results | sub12

Bases

Bases Fases Prèvies 2018

Flickr

Galeria de fotos