Derrota i victòria en aquesta nova jornada doble

El dia no ha començat bé pel Serni ja que a la quarta ronda del Campionat d’Espanya sub14 ha perdut amb les peces negres enfront el jugador de Castella i Lleó Heriberto Rubial. El cert és que després de l’obertura estava lleugerament inferior, però ha jugat força bé el migjoc fins neutralitzar les amenaces i prendre la iniciativa, obligant a les blanques a cedir espai i obtenint, per tant, una posició favorable.

El canvi de dames, que el passava a un final igualat, ha estat una imprecisió ja que precisament era la dama negra la que obligava a les peces rivals restar passives en el tauler. Sense elles al tauler les blanques han simplificat peons fins arribar a una posició totalment igualada. Just aquí una errada incomprensible del jugador andorrà ha precipitat el resultat ja que el canvi de la darrera peça menor l’ha deixat en un final de reis totalment perdut quan en realitat sense aquest moviment les taules s’haguessin signat pot després.

Amb aquest dur revés ha hagut de plantejar la partida de la cinquena ronda, aquesta tarda a les 17:00h en aquest cas amb les peces blanques i davant un dels representants de Galícia, Anton Quintas.

La partida ha durat més de tres hores i en Serni amb un migjoc complicat, com acostuma a succeir quan es juga l’obertura espanyola, sempre ha dut la iniciativa. El rival, però, s’ha defensat i no ho ha posat fàcil fins que les blanques han pogut trencar la cadena de peons, moment en que la posició s’ha vingut avall i poc després les negres han hagut d’abandonar.

Pel que fa al capdavant de la classificació, després de cinc rondes cap jugador ha aconseguit el 100% dels punts així que el lideratge el comparteixen un grup de sis jugadors empatats amb 4’5. La ronda de la tarda, precisament, ha estat molt igualada ja que els tres primers taulers han acabat amb taules, entre ells la del principal favorit, el navarrès Javier Habans que ha compartit el punt amb el Campió de Catalunya sub12, Daniel Salinas.

Demà dia “tranquil” amb només ronda al matí a les 10:00 hores i novament tarda lliure per recuperar les forces!

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Federación Española de Ajedrez
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA