Derrota per la mínima davant el Figueres

Aquest dissabte ha començat la Lliga Catalana 2014, on aquest any presentem dos equips, un a Divisió d’Honor i un a Preferent de Lleida.

A Divisió d’Honor hem jugat amb el Figueres, a priori un dels equips amb els que hem de lluitar per evitar el descens. La veritat és que no hem pogut presentar el millor equip per diverses baixes i ens superàvem per molt rànquing a quasi tots els taulells, però tot i així hem puntuat força be, tot i perdre el matx.

L’Òscar ha sacrificat algun peó per obtenir opcions d’atac, que el negre ha menjat aparentment pecant d’optimista. El nostre jugador ha pogut atacar de valent fins que al negre no li ha quedat cap més opció que rendir-se.

En Sergi ha pogut aguantar amb negres amb un rival amb força més experiència, tot i que ha patit per la pressió del seu rival.

En la partida d’en Raul no ha arribat a passar gran cosa, doncs tots dos jugadors ha jugat força sòlid fins que s’ha produït una repetició de jugades.

En la partida d’en Daniel també s’ha jugat sòlid, concretament una Petroff. Hi ha hagut algunes maniobres centrals que han anat propiciant els canvis de peces, i si be s’havia d’anar amb compte finalment no ha passat res i s’han acordat taules després de simplificacions massives.

En Josep ha quedat una mica millor amb blanques. La lluita estava centrada al flanc de rei, on el blanc podia intentar alguna cosa. El negre finalment ha obert la posició i s’han produït tot de canvis sense que finalment ningú pogués concretar cap avantatja.

En Peter amb negres ha hagut de lluitar contra un peó passat del seu rival fins al final de la partida, que inicialment no li ha semblat massa perillós però finalment ha pesat massa. Tot i així ha pogut activar-se al flanc de rei per mirar d’aconseguir alguna opció d’atac, que el seu rival ha pogut parar.

En Esteve amb blanques s’ha fet un embolic a l’obertura i sembla que ha quedat pitjor. En canvi el seu rival no només l’ha deixat escapar sinó que amés ha quedat pitjor. Amb bona tècnica el nostre jugador ha pogut imposar els seus peons de més.

En Francesc amb negres ha aconseguit activitat mitjançant un peó passat molt molest. El seu rival ha hagut de jugar amb molt de compte, encara que més endavant també n’ha aconseguit passar un altre, que finalment ha resultat decisiu.

En Josep Maria ha tingut una partida molt tàctica, però que de fet és una línia coneguda que s’ha jugat força cops. No ha sabut fer les jugades precises i ha quedat perdut doncs el seu rival podia atacar-lo massa fort.

En David ha quedat en una mica pitjor amb negres donat que el seu peó de d6 era dèbil. El seu rival ha tingut la oportunitat de guanyar un peó però s’ha estimat més jugar tàcticament. No ho ha fet massa be i en David ha quedat una mica millor per la exposició del rei rival. Tot i així s’han produït tot de canvis i han acabat fent taules.

Els dos propers matx son molt importants, amb el Peona i Peó i el Lleida. Esperem poder puntuar.

A continuació els resultats individuals:

ANDORRA 4½ – 5½ FIGUERES
1 De la Riva, Oscar 2553 GM 1-0 2568 GM Cordova, Emilio
2 Pham, Sergi 2304 MC ½-½ 2423 MI Alonso, Rene
3 Garcia, Raül 2280 MF ½-½ 2374 MF Cuadras, Jordi
4 Jose, Daniel 2218 MC ½-½ 2359 MF Lillo, Victor
5 Ribera, Josep 2201 ½-½ 2369 MF Vives, Jaume
6 Fassnacht, Peter 2171 0-1 2350 MC Fernandez, Didier
7 Mateu, Esteve 2159 1-0 2313 MC Pijuan, Manel
8 Rechi, Francesc 2024 0-1 2295 MC Pinsach, Alexandre
9 Gorgues, Josep Mª 1910 0-1 2291 MC Serra, Jordi
10 Gorgues, David 1865 ½-½ 2270 MC Colls, Emili