20 jugadors en aquesta 42ena edició del torneig

Miquel MARTÍ i POL, poeta català contemporani, va expressar amb claredat el concepte de perdurabilitat de les coses i de les persones associant-les a allò que formen part, perllongant, pot ser per sempre, la seva existència.

“I a poc a poc esdevindràs tant nostre que no caldrà ni que parlem de tu per recordar-te. A poc a poc seràs un gest, un mot, un gust, una mirada que flueix sense dir-ho ni pensar-ho.”

I seguint amb aquesta línia, la Marató d’escacs celebrada el 6 d’agost a la capital del Principat compta ja amb 42 edicions, és a dir, pràcticament una vida que s’ha associat a la Festa Major d’Andorra la Vella.

La marató no és un torneig sense la Festa Major, o, pot ser, ara, és a l’inrevés, la Festa Major no és una festa sense la Marató.

Inaugurat pel Sr. Benet PANTEBRE, el torneig s’ha pogut celebrar durant 42 anys, però és just dir que no s’hauria pogut mantenir avui dia sense la passió de l’aficionat i la fe del Centre d’Escacs d’Andorra en continuar celebrant aquest torneig.

El torneig es va celebrar amb un sistema lliga, essent un total de 20 jugadors que van formar part. El tercer lloc va ser per en Daniel José, el segon per el Joan GUERRA i el primer, per aquest cronista. L’organitzador en representació del CEA va ser el Robert ALOMÀ, que no va participar.

Destacar l’actuació dels juvenils, doncs gràcies amb ells fan que el torneig tingui un sentit més festiu, provocant que el guanyador del torneig sigui el mateix torneig i no els seus jugadors.

Efectivament, el cronista recorda, 32 edicions darrera i amb 13 anys d’edat, la seva primera participació i espera que posteriorment amb 32 edicions més celebrades, els joves que han participat continuïn amb la mateixa passió.

Signat: Josep RIBERA BAZTÁN

20170806 Marató d'Escacs d'Andorra

42ena Marató d'Escacs d'Andorra

20170806 Marató d'Escacs d'Andorra

42ena Marató d'Escacs d'Andorra

20170806 Marató d'Escacs d'Andorra

42ena Marató d'Escacs d'Andorra

20170806 Marató d'Escacs d'Andorra

42ena Marató d'Escacs d'Andorra

20170806 Marató d'Escacs d'Andorra

42ena Marató d'Escacs d'Andorra