Ville de Menton, del 23 al 30 d’octubre

Avui ha començat a Menton, a la Côte Azur francesa, el 4t Torneig dels Països Francòfons amb un record d’inscripció, 258 jugadors en representació de 30 països diferents.

La inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde de Menton i de Patric Van Hoolandt, President de l’Associació Països Francòfons. Al finalitzar el parlament han fet el tradicional «servei d’honor» al primer taulell on estava situat el Gran mestre d’Egipte Amin Bassem, número u del rànquing amb un ELO de 2655.

El representat del Principat Robert Alomà, que parteix amb el número 9 del rànquing inicial, ha guanyat la seva primera partida a un rival teòricament assequible, el monegasc Dominique Li. El rival li ha plantejat una obertura una mica estranya la Defensa Hipopòtam, on el Robert ha agafat avantatja d’espai ràpidament i li ha creat moltes debilitats. Finalment un error greu del rival deixant-se una torre li ha permès aconseguir la victòria amb comoditat.

Pel que fa la ronda en general els teòrics caps de sèrie s’han anat imposant a les seves respectives partides.

Les condicions del torneig són excel·lents, la sala de joc al Palais de l’Europe, i l’hotel on es troben allotjats els representants oficials dels països de l’AIDEF, són ideals per poder gaudir d’un bon torneig d’escacs.

20161023_Menton_02

Robert Alomà (AND)

20161023_Menton_01

Robert Alomà (AND) vs Dominique Li (MNC)