Clara victòria davant Gàmbia que permet remuntar la derrota d’ahir


T
153 GÀMBIA (GAM)
ELO
0 – 4
97
ANDORRA (AND)
ELO
71.1
Bah, Ebrima
2070
0 – 1 GM De la Riva, Oscar
2523
71.2
Dalliah, Joseph
2060
0 – 1
MF Garcia, Raul
2176
71.3
Bittaye, Momodou L.
0
0 – 1
CM
Jose, Daniel
2122
71.4
Lemon, Eliman
1884
0 – 1
Ribera, Josep Mª
2117

En la segona jornada de les 41enes Olimpíades d’Escacs, l’equip del principat s’ha vist emparellat amb la República de Gàmbia, a priori un rival assequible tenint en compte el ranking inicial però que s’ha de confirmar en el taulell, la qual cosa s’ha fet amb un contundent 4-0.

No és la primera vegada que ens enfrontem amb la selecció Africana però en les darreres edicions no havíem tingut ocasió de tornar a jugar junts. Cal remuntar-nos a la Olimpíada de Dubai del 1986 per recordar el darrer enfrontament, segons el “presi” segur que devien d’haver guanyat… Finalment, s’ha de destacar les dificultats que ha tingut l’equip africà per venir a Tromso, ja que no va poder estar present en la primera ronda i ha entrat directament en el sorteig de la segona ronda.

Gàmbia vs Andorra, moment en que Raul Garcia guanya la partida...

El primer en finalitzar la seva partida ha estat en Raül Garcia que s’ha vist sorprès per un esdeveniment fortuït provocat pel seu rival que ha arribat 1 minut tard al començament de la ronda. Recordem que la federació internacional vol que no hi hagi més retards a l’inici de la ronda i arran de les olimpíades de Dresden 2008 han aprovat la norma qui no estigui assegut davant del tauler en el moment inicial perd la seva partida per absència. L’àrbitre principal ha aplicat així la norma fet que ha provocat la desesperació del jugador africà que estava present mitja hora abans en la sala de joc però que de forma sorprenent no ha tingut cura en respectar la norma.

Ebrima Bah (GAM) vs Oscar de la Riva (AND)

La següent partida en finalitzar ha estat en el primer taulell, on en Oscar de la Riva ha plantejat una Defensa moderna que no ha estat ben resposta pel seu rival, fet que li ha permès sortir de l’obertura amb una posició molt còmoda. Poc després el seu rival ha afeblit sense cap motiu les caselles negres del seu enroc i el nostre jugador no ha tardat en guanyar material i en aconseguir un avantatge decisiu.

Momodou Bittaye (GAM) vs Daniel Jose (AND) amb Josep Ribera al costat...

Poc després en el quart taulell en Josep Ribera, amb les peces blanques, ha gaudit d’una forta iniciativa en la Defensa Chigorin molt passiva plantejada pel seu rival. En Josep ha pogut tirar endavant un fort atac en el flanc de rei que li ha permès obtenir la victòria per atac de mat.

Finalment en el tercer taulell en Daniel José ha tingut la partida més complicada de tot l’equip. El seu rival ha plantejat una obertura irregular que s’ha convertit en una Defensa Holandesa amb els colors canviats on el nostre jugador ha tingut que defensar-se d’un fort atac amb sacrifici de peça per tres peons inclòs. Després de neutralitzar les amenaces en Dani ha arribat a un final amb una peça d’avantatge, però amb dificultats tècniques. Un seguit de diverses simplificacions i ha acabat arribant al final teòric d’alfil i cavall contra rei, on no és fàcil fer l’escac i mat si no es coneix. Aquí el jugador del Principat ha demostrat la seva tècnica per acabar enduent-se la victòria.

Vladimir Kramnik (RUS) vs Mohamad Al-Modiahki (QAT)

La còmoda victòria obtinguda en la jornada d’avui ens deixa en la zona mitja de la taula i demà ens haurem de preparar per fer front a un equip complicat, no tant com el de la primera jornada, fet que ens permetrà de gaudir de més possibilitats de poder tirar endavant un resultat positiu per als nostres interessos.

Tomi Nyback (FIN) vs Magnus Carlsen (NOR)

Pel que fa als nostres veïns, França ha jugat amb Mongòlia, un equip molt assequible i que ha acabat amb un 4-0, una clara victòria de l’equip gal. Per la seva part Espanya ha tingut més mala sort i ha tingut de jugar amb Argentina en un matx força més complicat. Tot i que les posicions afavorien Espanya al final s’han signat tres taules i la victòria per un ajustat 2½ a 1½ ha estat possible gràcies al triomf de David Anton davant Ruben Felgaer en el segon tauler.

Pel que fa al equip Amfitrió Noruega, ha tingut el debut del campió del món Magnus Carlsen enfront el duel nòrdic davant Finlàndia. Amb les peces negres, Magnus no ha pogut passar del empat davant el Gran Mestre Tomi Nyback. De fet Noruega ha acabat el matx empatant amb Finlàndia, mentre que la sorpresa de la jornada ha estat precissament Noruega 2, que ha empatat davant Ucraïna en bona part a que el primer tauler noruec, el MI Frode Urkedal, ha guanyat Vassily Ivanchuk!

Levon Aronian (ARM)

Selecció femenina de Colòmbia que fa uns dies va participar en l'Open d'Andorra Hotel St. Gothard

Tijana Blagojevic (MNE) amb el vestit a joc!

Murals a la sala de joc...

Tromsø, una ciutat bolcada amb els escacs!

Panoràmica de Tromsø