Rècord d’inscripció amb 92 jugadors

Aquest dissabte pel matí, sota la organització del Centre d’Escacs d’Andorra la Vella i amb el patrocini del Comú d’Andorra la Vella i el Banc Sabadell d’Andorra s’ha disputat una nova edició del Gran Prix d’Escacs de partides ràpides que enguany, degut a la modificació de dates de l’open internacional, ha coincidit plenament amb la Festa Major d’Andorra la Vella.

20160806_GranPrix_58

Campió del torneig, GM Julio Granda (PER)

Aquesta edició ha batut el rècord d’inscripcions amb 92 jugadors, i per tant serà l’edició que caldrà tenir en compte per superar unes estadístiques impressionants pel que fa a un torneig de ràpides. Han pres part 12 Grans Mestres, 1 mestre internacional i 10 mestres FIDE en representació de 13 països diferents. No és gens habitual trobar per terres catalanes unes estadístiques similars, i encara menys si tenim en compte la bossa de premis, 1525€ en total, una quantitat molt atractiva per un torneig de partides ràpides.

20160806_GranPrix_42

Lliurament de premis amb l'Hble Cònsol Major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol

El campió del torneig ha estat el gran mestre peruà Julio Granda amb 7½ punts. De fet ha començat amb tres victòries i unes taules, però quatre victòries consecutives l’han dut amb opcions de guanyar el torneig una ronda abans del final, quan portava 7½ de 8. La derrota de la darrera ronda enfront el gran mestre hongarès Peter Prohaszka ha permet el seu rival empatar-lo a punts, però afortunadament no ha estat greu per ell gràcies al millor coeficient de desempat.

20160806_GranPrix_56

GM Peter Prohaszca (HUN), 2n classificat

El segon lloc, per tant, ha estat per l’esmentat Peter Prohaszka qui ha realitzat un torneig molt bo amb només una derrota, igual que en Julio Granda.

A continuació un grup de quatre jugadors amb 7 punts per agafar els tres premis següents de la classificació general. Per estricte ordre de classificació trobem els següents jugadors, tots ells grans mestres Jakob Vang Glud (GM – Dinamarca), Jean-Noël Riff (GM – França) i Adrien Demuth (GM – França), quedant-se fora dels premis el gran mestre Yannick Gozzoli (FRA).

A continuació un grup de cinc jugadors amb 6½ punts encapçalats pel gran mestre hongarès Tamas Banusz i on trobem, precisament, el primer jugador del Principat, el gran mestre David Norwood.

20160806_GranPrix_51

GM Adrien Demuth (FRA), 5è classificat

Els premis especials per trams ELO han estat pel Mestre FIDE Ivan Martínez (ESP, Millor 2150-2299), la Mestre FIDE Cecile Haussernot (FRA, Millor 2000-2149), Chaoruo Cai (CHN, Millor 1850-1999) i el sub14 Víctor Álvarez (ESP, Millor <1849). Pel que fa a la representació local, el gran mestre David Norwood amb 6½ punts i 10è de la classificació general, ha estat el primer jugador del Principat. Amb 6 punts trobem en el 12è lloc el gran mestre Oscar de la Riva i en el 15è el mestre internacional Robert Alomà.


20160806_GranPrix_48

Victor Alvarez Albiol, Millor ELO fins 1849

El lliurament de premis ha comptat amb la presència de l’Hble Cònsol Major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i el President del CEA, en Joan Moscoso. Aprofitant la coincidència amb la Festa Major s’ha lliurat a tots els participants una samarreta commemorativa.

Agrair una vegada més el suport del Comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sabadell d’Andorra i esperem que aquest torneig pugui veure moltes més edicions i continuï tenint tanta assistència com aquesta!

20160806_GranPrix_61

Chaoruo Cai (CHN) Millor ELO 1850-1999