Després d’una intensa jornada doble Ziska es manté líder

Avui s’ha jugat una nova jornada doble, afortunadament la darrera, ja que les dues últimes partides es jugaran en dies separats.

Pel matí, amb les peces blanques, he tingut molta sort al salvar mig punt davant el mestre internacional de Xipre Andreas Kelires. Amb les peces blanques, i tot just després de l’obertura, la meva posició em semblava força interessant, amb bones perspectives d’atac al rei rival.

Tot i que de manera global he vist el millor pla de joc, que implicava algun sacrifici de peó per la iniciativa, no he encertat del tot en el ordre precís de jugades. Malgrat tot no era tant greu, però una errada de càlcul al triar entre dues variants, m’ha deixat en una posició perduda i sense recursos. Afortunadament, quan tot semblava decidit, el meu rival ha passat per alt una fortalesa defensiva en un final amb dos peons de menys que m’ha permès empatar la partida.

Per la tarda nova partida complicada, aquest cop amb les peces negres davant el jugador de San Marino Danilo Volpinari. L’obertura Alapin triada pel meu rival ens ha dut molt aviat a una estructura de peó aïllat, on malgrat la igualtat, les blanques han d’anar amb compte per no acabar perdent el peó central. Dins les complicacions del mig joc he pogut guanyar un peó i poc a poc anar incrementant l’avantatge, en part afavorit pels destrets de temps del jugador de blanques. Finalment ha caigut un segon peó fins arribar a un final perdut on les blanques han abandonat.

La ronda de la tarda ha tingut també una partida molt interessant entre el líder, Helgi D. Ziska amb les peces blanques, i el luxemburguès Michael Widenkeller. Durant una bona part les blanques han gaudit d’avantatge i de fet el jugador de les Illes Fèroe ha hagut de sacrificar una qualitat per mantenir les opcions defensives. Finalment el rei exposat del seu rival li ha permès signar l’empat i d’aquesta manera manté el liderat amb 7,5 punts, seguit per Andreas Kelires i Oscar de la Riva amb 7.

Demà jornada de tarda, amb l’inici de les partides a les 15:00 hores.