Victòria pel matí i taules a la tarda desaprofitant l’avantatge

La partida del matí davant el jove jugador de Xipre Konstantinos Michaelides ha estat força plàcida ja que el meu rival no ha jugat del tot bé l’obertura i s’ha trobat aviat amb problemes. Amb les peces descoordinades no ha pogut controlar el centre i les amenaces tàctiques de les negres han resultat decisives per guanyar material.

Per la tarda el meu rival ha estat l’experimentat mestre internacional luxemburguès Michael Widenkeller, que tot just fou el guanyador d’aquest torneig en la seva primera edició a Xipre.

Amb una obertura aparentment sosa per la meva part les blanques s’han quedat amb avantatge d’espai. Malgrat que la posició negra és molt propera a la igualtat no resulta gens còmode de jugar. Finalment he aconseguit un final d’alfils amb molt bones perspectives de victòria ja que la posició negra era molt pasiva. De fet, una ruptura en el flanc de dama basada en temes tàctics m’hauria d’haver donat la victòria, però una errada incomprensible m’ha deixat sense una victòria fàcil. Penso que condicionat per aquesta situació, de la que m’he adonat unes jugades més tard, han fet que omitís una segona opció guanyadora al calcular una variant erròniament. Finalment taules, malgrat que tot just acabar la partida ja tenia clar que havia desaprofitat una molt bona oportunitat.

Amb els resultats d’aquesta doble jornada encapçalen la classificació Helgi Ziska i Fred Berend, ambdós amb 5 punts gràcies a les seves victòries d’avui. A mig punt de distància Andreas Kelires i el que subscriu.

Demà hi ha jornada de descans i per tant la següent ronda serà dijous 7 d’abril pel matí a les 10:00 hores.

20160403 Ronda 02

De la Riva vs Villegas