Dos victòries i una derrota en la penúltima ronda

Avui el Marc i l’Àlex han guanyat les seves respectives partides i el Pepe ha perdut amb un rival inferior. Ara els nostres jugadors tenen 3’5 punts i 3 punts, apropant-se a l’objectiu inicial del torneig, que és arribar a fer els 4 punts desitjats.

Demà serà la darrera ronda, la onzena. És un ronda on els jugadors acostumen a enfrontar-se amb jugadors d’un ranking similar i és on poden demostrar quin és el seu nivell, doncs s’enfronten amb jugadors d’un ranking i nivell similar.

No ens enganyem, la realitat de les coses apareixen a la fase final del campionat, i tots ens adonem que sabem molt menys del que inicialment pensàvem. Està clar que tots els jugadors posen sobre la taula tot allò que els hi permet encarar de la millor forma la partida, i intenten donar el millor de si mateixos. Però tenim clar que sabem que no sabem.

No obstant, la expectativa inicial està viva i el sotasignat té l’esperança, per nivell i per constància, que els nostres jugadors compliran amb el previst.

Demà, a banda de la darrera ronda del campionat, l’organització ha convocat una festa per a tots els participants, després de la cloenda de premis.

A banda de la festa organitzada, hem de comentar que l’ambient que es respira al torneig és molt bo, els jugadors es reuneixen habitualment per idioma i per zones geogràfiques de les nacionalitats. Els nostres joves han fet coneguts amb l’equip Espanyol i amb jugadors de parla hispana.

Un darrer comentari que el cronista voldria posar l’accent és l’esforç i la constància que els jugadors i l’entrenador han de donar per finalitzar un torneig d’aquestes característiques. Són onze rondes amb onze preparacions amb el seu corresponent desgast. Certament, el Campió del Món es guanya el torneig merescudament després d’onze rondes donant el millor davant la partida i els que no guanyen el campionat, se’n porten a part de l’experiència d’haver participat en un mundial, uns quants coneixements i una experiència vital.

Estic segur que és un torneig inoblidable que sempre es vol repetir.

20181029 Chalkidiki R10

Pablo A. Rios (CHI) vs Àlex Alcón (AND)

20181029 Chalkidiki R10

Dia de platja!

20181029 Chalkidiki R10

Sala de joc...

20181029 Chalkidiki R10

Elbion Redenica (KOS) vs Marc Martínez (AND)

20181029 Chalkidiki R10

Pol Winkin (LUX) Josep Mª Ribera (AND)

20181029 Chalkidiki R10

Sala de joc...

Josep Ribera Baztan

Josep Ribera Baztan

Candidate Master | President GEVA