Andorra finalitza en la quarta posició. Luxemburg guanya el torneig.


T
SAN MARINO
ELO
1 – 3
ANDORRA
ELO
1
Berardi, Giancarlo
0 – 1
GM De la Riva, Oscar
2507
2
MF Grassi, Enrico
2038
0 – 1
MF Garcia, Raul
2146
3
CM Volpinari, Danilo
2016
1 – 0
CM
Jose, Daniel
2154
4
CM Maccapani, Massimiliano
2010
0 – 1 Fernandez, Joan
2133

L’última ronda del torneig de petits estat ha enfrontat a Andorra amb San Marino. L’encontre ha finalitzat 3-1 assegurant la quarta plaça a l’equip andorrà amb 4 victòries, 3 empats i 2 derrotes.

El matx ha començat de forma molt favorable ja que en Joan, en el quart tauler, ha guanyat en poques jugades gràcies a un cop tàctic que el seu rival no ha valorat correctament.

Poc després, l’Òscar en el primer tauler també s’ha imposat de forma ràpida, guanyant una peça en l’obertura i donant mat en poques jugades. Amb aquest resultat l’empat ja estava assegurat, donant el punt necessari per assegurar la quarta plaça.

En Daniel, jugant al tercer tauler, ha hagut de defensar-se de l’atac del seu rival, la defensa ha estat bona, fet que li ha acabat derivant en un final on estava millor i amb iniciativa. Tot i així els detrets de temps li han jugat una mala passada, fet que li ha fet perdre per temps abans d’arribar al control.

En el segon tauler en Raül ha sortit bé de l’obertura tenint una posició amb lleuger avantatge. El seu rival ha sacrificat una peça per dos peons i un atac interessant. No obstant Raül ha trobat una bona defensa, neutralitzant l’atac rival i aconseguint un contraatac definitiu.

El campió d’aquesta edició del torneig de petits ha estat Luxemburg, amb 8 victòries i un empat. La segona i tercera plaça han sigut per Mònaco i les Illes Faroe respectivament, ambdós empatats amb 7 victòries i un empat.

Respecte l’organització del torneig, els equips s’han allotjat als apartaments Albany, situat a un quart d’hora caminant tant de la sala de joc com del centre de Saint Peter Port (la capital de Guernsey), l’allotjament ha estat molt satisfactori amb còmodes habitacions i una amplia sala d’estar.

Les partides es jugaven a l’hotel dels Cotils, amb una gran sala de joc, retransmissió de totes les partides en directe i un ambient molt tranquil amb unes vistes esplèndides. En general l’organització ha estat satisfactòria, l’únic punt que es podia haver millorat és l’horari d’algunes rondes, ja que eren poc compatibles amb els hàbits de menjar de la zona.

20150424 ronda 9 (1)

San Marino vs Andorra

20150424 ronda 9 (10)

Vistes de Saint Peter Port

20150424 ronda 9 (8)

Castle Corner

Per més informació sobre l’esdeveniment podeu consultar els següents enllaços: