Empat amb un equip molt lluitador


T
ANDORRA
ELO
2 – 2
MALTA
ELO
1
GM De la Riva, Oscar
2507
1 – 0
CM Pace, Colin
2120
2
CM Jose, Daniel
2154
0 – 1
CM Cilia, David
2078
3
Mateu, Esteve
2034
0 – 1
Darmanin, Jake
1984
4
Fernandez, Joan
2133
1 – 0 Psaila, Clarence
2063

Un resultat que sap a poc, però tenint en compte com han transcorregut les partides es pot considerar just.

Al primer tauler, l’Oscar ha quedat molt be a l’obertura i ha obtingut avantatge en el desenvolupant de les peces, deixant al jugador maltès en posició molt delicada amb el rei al centre i les peces sense coordinació. Amb tot a favor, el nostre primer tauler no ha trigat gaire en decidir el joc.

El Daniel en canvi, no ha quedat be amb la seva favorita defensa contra l’obertura de peó dama de les blanques, el gambit de dama acceptat, tenint problemes per defensar el seu enroc que li ha costat perdre la qualitat. L’adversari, amb joc precís ha aconseguit imposar l’avantatge material.

La partida de l’Esteve al tercer tauler, ha sigut una lluita amb enrocs oposats on semblava que tenia les millors opcions, però desprès d’algunes imprecisions, ha permès al seu oponent re agrupar les peces obtenint un atac guanyador.

Al quart tauler, en Joan ha jugat una interessant partida amb les peces negres. En una defensa Siciliana, el jugador rival ha plantejat un esquema Maroczi, en una posició favorable, Joan ha realitzat un enginyós sacrifici que li ha permès assolit la victòria en un final, malgrat la presencia d’alfils de diferent color.

Demà, última ronda davant San Marino, amb la necessitat de guanyar per obtenir un resultat d’acord amb les expectatives inicials.

20150424 ronda 8 (10)

Andorra vs Malta

20150423 ronda 7 (1)

Luxemburg vs Andorra

20150424 ronda 8 (15)

Recinte de la sala de joc, Hotel «Les Cotils»

20150424 ronda 8 (17)

Vista del port de Saint Peters

Per més informació sobre l’esdeveniment podeu consultar els següents enllaços: