Victòria contra Moçambic


T
97 ANDORRA (AND)
ELO
2½ – 1½
112
MOÇAMBIC (MOZ)
ELO
63.1
GM De la Riva, Oscar
2523
1 – 0 MF Alice, Mateus F.
2121
63.2
MF
Simonet, Marc
2222
½ – ½
MF Mucongoma, Miguel J.
2194
63.3
MF Garcia, Raul 2176
0 – 1
Calicoca, Wilton I.
2218
63.4
Ribera, Josep
2117
1 – 0
Maia, Mariano
2141

Avui ens ha tocat Moçambic, un rival de la part baixa de la taula a qui havíem d’intentar guanyar per recuperar-nos una mica en la classificació, com finalment així ha estat.

En Òscar ha plantejat una línia per primer cop contra la Siciliana Najdorf que havia estudiat just avui. El seu rival ha intentat atacar pel flanc de dama, però no hi havia res allí. Al contrari ha sigut on l’Òscar ha reaccionat i amb una combinació ha guanyat material, que en no massa jugades ha estat definitiu.

Andorra tot just abans de començar...

En Marc ha plantejat una defensa Índia de Dama i no ha tingut problema per igualar. S’han produït tot de maniobres pel centre i finalment el Marc s’ha quedat amb la columna central e. Tot i així no ha passat res i després de varis canvis s’han acordat les taules.

En Josep Ribera, amb una Holandesa ha quedat clarament millor, doncs el blanc no ha sabut plantejar l’obertura be i ha deixat alguns forats. Això ha propiciat que comencessin a aparèixer idees tàctiques a la posició, i de fet amb una d’elles el nostre jugador ha guanyat material definitiu.

Andorra vs Moçambic

La partida d’en Raül ha estat la darrera en acabar. Ha quedat be en l’obertura, però a mida que s’han anat canviant peces el seu rival ha pogut augmentar la pressió central. Finalment això ha provocat que entressin en un final de torre i cavall pel nostre jugador contra torre i alfil del rival, on el alfil era millor. Més tard això s’ha traduït en guanyar un peó, i el nostre jugador no ha pogut aguantar el final.

Primer tauler de Xina, GM Wang Yue

Pel capdavant de la classificació Xina lidera el torneig en solitari gràcies a la seva victòria per la mínima d’avui davant França. Quan tant sols queda una ronda en joc es troba amb un punt d’avantatge davant el seu immediat perseguidor, Hongria, i per tant ho té tot de cara per acabar guanyant el torneig. Tot i així la darrera ronda serà realment molt emocionant ja que Hongria també apareix amb opcions de triomf si Xina no guanyés.

Demà tenim dia lliure i per tant la onzena ronda és el proper dijous pel matí, a partir de les onze. Esperem que l’equip pugui aconseguir una nova victòria el que permetria pujar llocs en la classificació i assolir el 50% dels punts.

Ding Liren (CHN)

Laurent Fressinet (FRA)

Xina vs Espanya

Ivanchuk (UKR) vs Mamedyarov (AZE)

Zsuzsan Polgar