Clara victòria davant Trinitat i Tobago


T
88
ANDORRA
elo
3-1
113
TRINITAT i TOBAGO
elo
57.1
GM De la Riva, Oscar
2540
0-1
MF
Harper, Ryan
2222
57.2
MF
Garcia, Raül
2193
1-0
MF
Merritt, Mario
2103
57.3
Jose, Daniel
2133
1-0
Singh, Ravishen
2067
57.4
Fernández, Joan
2090
1-0
Munro, Allan
2067

No era la primera ocasió en que ens enfrontàvem a selecció de Trinitat i Tobago ja que tot just ens va tocar a la cinquena ronda de les Olimpíades 2010 a Khanty-Mansysk i en aquella ocasió el resultat fou molt clar al vèncer per 3½ a ½. L’objectiu del matx, per tant, era aconseguir la victòria i d’aquesta manera col·locar-nos amb el 50% dels punts.

Andorra vs Trinitat i Tobago

Andorra vs Trinitat i Tobago

L’encontre, però, no ha començat gens be pels nostres interessos ja que tot just la primera partida en acabar ha estat la derrota de l’Oscar davant un rival teòricament molt inferior a qui ja havia guanyat en el citat encontre. Avui, però, no ha estat el dia del jugador del Principat que tot just s’ha equivocat a la jugada set al confondre’s d’esquema de joc i realitzar un moviment equivocat. El seu rival no ha desaprofitat l’ocasió i ràpidament ha pres la iniciativa posant a les blanques en molts problemes en plena obertura. Malgrat els intents de l’Oscar per capgirar-la, el seu rival ha jugat enèrgicament i s’ha endut amb claredat la victòria.

Kramnik vs Shirov

Kramnik (RUS) vs Shirov (LET)

Afortunadament la resposta ha vingut molt aviat ja que en Joan Fernández, que debutava en aquesta olimpíada degut al descans avui d’en Marc Simonet, superava clarament el seu rival en el quart tauler. En Joan ha guanyat material en plena obertura i només ha hagut de controlar els escassos intents de contra-joc del seu rival per endur-se la victòria i debutar amb bon peu a Istanbul.

Veneçuela vs USA

Veneçuela vs USA

Les dues partides pendents també presentaven molt bon aspecte i per tant tot feia preveure que el matx es guanyaria, però els jugadors rivals han intentat oposar tota la resistència possible. En el segon tauler Raül Garcia aconseguia la segona victòria de l’equip al guanyar al seu rival en un final avantatjós malgrat que calia jugar amb cura per no desaprofitar l’avantatge.

Sergey Karjakin (RUS)

Sergey Karjakin (RUS)

La darrera partida de la jornada ha estat la que jugava en Daniel Jose en el tercer tauler. En Dani ha sumat la segona victòria consecutiva amb una bona partida de tall posicional on sempre ha estat amb avantatge. Tot i així per endur-se la victòria ha hagut de demostrar la seva tècnica en un final d’alfil i cavall contra rei, un final conegut i teòricament guanyat però al que han arribat en algunes ocasions jugadors forts i no han sabut realitzar el mat. Afortunadament en Dani sí que el recordava i amb la seva victòria ha donat el tercer punt per l’equip del Principat.

Amb aquest resultat Andorra es troba a la part mitja de la taula i per tant és difícil preveure el rival de demà, malgrat que el més probable és que tingui un número de rànquing superior al nostre.

Anna Sharevich (BLR)

Anna Sharevich (BLR)

Elisabeth Paehtz (GER)

Elisabeth Paehtz (GER)