La victòria de la darrera ronda permet Andorra obtenir el 50% dels punts


T
98 BARBADOS
elo
1½-2½
88
ANDORRA
elo
51.1
MF Del Castilho, Martyn
2260
0-1 GM De la Riva, Oscar
2540
51.2
MI
Denny, Kevin
2304
½-½
MF Simonet, Marc
2291
51.3
MI Farley, Terry
2255
½-½
MF
Garcia, Raül
2193
51.4
MF Warner, Delisle
2204
½-½
Jose, Daniel
2133

La selecció andorrana ha aconseguit una ajustada victòria enfront Barbados en la darrera jornada, un matx a priori molt igualat si tenim en compte els ELO’s dels jugadors i que s’ha acabat decidint gràcies a la victòria en el primer tauler de l’Oscar combinada amb tres taules, totes elles en partides molt lluitades.

Barbados vs Andorra

Barbados vs Andorra

El primer en acabar ha estat en Daniel, qui ha plantejat una jugada poc habitual contra una defensa Francesa. Sembla que aquesta variant no dona gran cosa, i si be s’han produït tot de complicacions centrals, la posició s’ha anat simplificant sense que passés res especial. Una nova simplificació pensant que el nostre jugador aconseguiria el control de la columna central en realitat tampoc aconseguia avantatja, que s’ha concretat en unes taules en un final de peons.

Ucraïna vs Xina

Taula 1, Ucraïna vs Xina

L’Òscar ha quedat millor amb negres al plantejar una defensa Caro-Pirc, doncs el seu rival no se l’esperava i no ha sabut posar be les peces. En algunes jugades ha guanyat un peó i seguia amb iniciativa. El blanc ha intentat complicar per no arribar a un final perdut, però l’Òscar s’ha defensat be i ha guanyat un segon peó. Amb aquesta avantatja de material s’ha imposat en un final.

Hongria vs Armènia

Taula 2, Hongria vs Armènia

El Raül ha tingut una complicada defensa Anglesa amb negres, on les torres i les dames eren protagonistes. Si be ha aconseguit tenir dos peons units en el flanc de dama, l’activitat de les peces blanques impedien mobilitzar-los. Al contrari han aparegut amenaces de mat i en Raül ha hagut de jugar precís per no perdre, cosa que ha aconseguit fent escac continu al rei contrari amb la dama.

Rússia vs Alemanya

Taula 3, Rússia vs Alemanya

El Marc ha sortit amb lleugera avantatja de l’obertura i la posició s’ha complicat amb bones possibilitats d’atacar pel nostre jugador. Tot i així no ha afinat i en els cops tàctics ha omès una línia guanyadora i ha quedat perdut amb qualitat de menys. El seu rival no ha sabut trobar la línia guanyadora i en Marc ha recuperat material i s’ha arribat en un final de peons i cavall que sembla taules.

Russia vs Kazakhstan

Rússia, campiona femenina, en el seu matx d’avui davant Kazakhstan

Tot i que enguany els resultats de l’equip no han resultat especialment destacats, gràcies a la victòria dels dos darreres encontres d’aquestes olimpíades, Andorra ha pogut obtenir el 50% de la puntuació, que de fet era un dels objectius fixats abans de començar el torneig. Pel que fa al rendiment individual dels jugadors, aquesta vegada tant en el primer com en el segon tauler s’ha patit molt ja que l’Oscar i el Marc han jugat per sota de les seves possibilitats, però tot i així han lluitat sempre fins el final. La resta de l’equip ha puntuat una mica per sobre de l’esperat, millorant tots ells el seu rànquing.

Bulgària vs Xina

Bulgària vs Xina

Un cop aplicats els oportuns sistemes de desempat, Andorra ha finalitzat en el lloc 86è, dos llocs per sobre del rànquing inicial de sortida que era el 88, amb 11 punts, els mateixos que ha obtingut el 70è classificat. Pel que fa a la comparativa amb altres petits estats europeus l’únic equip que ens ha superat han estat les Illes Fèroe i s’ha obtingut la mateixa puntuació que països de renom, malgrat que és just dir que enfront rivals de menys categoria.

20120909_Ronda 11_03

L’equip d’Andorra abans de començar la darrera ronda…

Finalment el país guanyador d’aquesta quarantena olimpíada ha estat Armènia, gràcies al millor desempat que Rússia, tot i que ambdós equips han finalitzat amb la mateixa puntuació, 19 punts. La darrera plaça del podi ha estat per Ucraïna amb 18 punts, mentre que Xina i Estats Units s’han vist relegades al quart i cinquè lloc respectivament amb 17.

Pel que fa a la olimpíada femenina ha guanyat Rússia gràcies al millor desempat que Xina ja que ambdós seleccions han finalitzat amb 19 punts. Ucraïna s’ha endut el bronze amb 18 punts i han quedat fora del podi Índia amb 17 i Romania amb 16.