Una victòria i unes taules en la jornada doble

La primera jornada doble de partides ha resultat beneficiosa pel representant del Principat que ha aconseguit una victòria en la ronda matinal i unes taules en la partida de la tarda.

La victòria ha estat davant el jugador xipriota Andreas Kelires, que de fet fou l’únic jugador que va guanyar l’Oscar en el torneig dels Petits Estats per equips celebrat a Mònaco el novembre passat.

La partida ha estat força complicada i de fet el resultat no s’ha decidit fins més de quatre hores i mitja de joc on les blanques han pogut imposar el seu avantatge material en un final. Però el cert és que l’Oscar de la Riva ha hagut de suar de valent per endur-se el punt en una partida que ha començat amb una variant irregular contra la Siciliana produint una estructura típica de l’obertura espanyola. En certs moments semblava que les negres estaven be, però han sobrevalorat les opcions blanques i l’Oscar ha sabut aprofitar estratègicament la debilitat d’un peó negre a la columna a. Un cop les blanques han guanyat el peó la posició negra s’ha desfet, malgrat la resistència oposada pel jove jugador xipriota.

La partida de la tarda, en canvi, no ha tingut gaire història. Fruit del cansament de la jornada matinal, i jugant amb les peces negres davant el gran mestre de Mònaco Igor Efimov, l’Oscar ha decidit acceptar la repetició de jugades en una posició ben coneguda per la teoria.

Amb els resultats d’avui l’Oscar encapçala la classificació amb 2,5 punts (cap jugador ha pogut aconseguir tres victòries consecutives) empatat amb Oliver Said (Malta) que tot just és el seu rival de demà.

Reunió Tècnica

Sala de joc, Museu de la Ciutat

A continuació els enllaços corresponents per poder seguir el torneig: