Una derrota previsible…

Aquest dissabte 9 de febrer hem jugat a Barcelona amb l’Escola d’Escacs, un equip molt fort que va guanyar el campionat l’any passat i que aspira al títol de nou tot i la derrota que han patit amb el Sabadell.

A més circumstancialment han fallat tot de jugadors habituals del primer equip, i si be s’han lluitat totes les partides, finalment només hem pogut fer 5 taules.

L’Òscar ha tingut una partida molt tècnica on més aviat ha primat el càlcul, i si be en les acaballes de la partida ha tingut alguna oportunitat, finalment ha signat taules amb el seu rival.

L’Eric Prie sembla que ha quedat una mica pitjor amb blanques, però després de varis canvis de peces i simplificar la posició el rei negre ha quedat una mica desprotegit i ha pogut fer taules per escac continu.

El Daniel, tal com la resta de jugadors Andorrans a partir d’ell, jugava amb un rival molt superior. Ha quedat sense massa activitat en sortir de l’obertura però amb una posició sòlida. Després d’algunes escaramusses on semblava que el blanc trauria quelcom concret, s’ha simplificat massa la posició i han acordat taules.

En Raül ha quedat millor amb blanques però no ho ha concretat, i en unes jugades ha vist com el seu rival tenia activitat perillosa. Però amb joc precís ha trobat com activar-se també, i el negre ha hagut de fer escac continu.

En Peter ha quedat molt restringit amb les peces negres en sortir de l’obertura, i poc ha pogut fer més que intentar resistir, fins que la seva posició ha col•lapsat. En Joan no ha jugat massa fi l’obertura i no ha tingut oportunitats de poder capgirar la posició desfavorable que ha suportat durant força jugades.

L’Esteve tampoc ha quedat be i semblava que arribaria el pitjor, però un detall tàctic li ha permès guanyar material que era suficient per empatar. En Josep Onna ha quedat be i ha pogut incrementar la seva avantatja fins a tenir opcions clares de victòria. En el final, però, no ha afinat i ha acabat perdent un peó que ha resultat decisiu no massa jugades més tard.

En Toni ven aviat ha quedat malament, i si be ha pogut aguantar, tècnicament no sembla que hi hagués res a fer. De forma similar en Marc tampoc no ha tingut massa oportunitats amb un rival molt més experimentat. Tot i així aquest tipus de partides serveixen per anar depurant la tècnica.

La setmana vinent juguem amb el Barberà, un equip també molt fort, però menys que els equips capdavanters. Esperem tenir opcions de puntuar.

A continuació els resultats individuals:

ESCOLA ESCACS BCN 7½ – 2½ GEVA-CEA
1 Spraggett, Kevin 2571 GM ½-½ 2542 GM De la Riva, Oscar
2 Moskalenko, Viktor 2568 GM ½-½ 2470 GM Prie, Eric
3 Cruz, Cristian 2547 GM ½-½ 2287 MC Jose, Daniel
4 Gual, Antoni 2542 MI ½-½ 2271 MF Garcia, Raül
5 Bofill, Alexandre 2417 MI 1-0 2204 Fassnacht, Peter
6 Ramírez, Jorge A. 2309 1-0 2144 Fernández, Joan
7 Avila, Xavier 2336 MF ½-½ 2115 Mateu, Esteve
8 López, Eduard 2343 MF 1-0 2105 Onna, Josep
9 Ruiz, Francesc X. 2273 1-0 1950 Hidalgo, Toni
10 Moravich, Juan S. 2129 1-0 1829 Obregon, Marc
20130209_EscolaEscacsBCN vs GEVACEA_06

Xavier Àvila vs Esteve Mateu

20130209_EscolaEscacsBCN vs GEVACEA_04

Primers taulers amb Kevin Spraggett i Viktor Moskalenko

20130209_EscolaEscacsBCN vs GEVACEA_09

Raül Garcia i Peter Fassnacht

20130209_EscolaEscacsBCN vs GEVACEA_10

Marc Obregon i Toni Hidalgo