Empat que sap a poc


T
Mònaco
ELO
2 – 2
ANDORRA
ELO
1
GM Efimov, Igor
2385
1/2
GM De la Riva, Oscar
2531
2
Villegas, Pierre
2246
 1-0 GM Norwood, David
2506
3
IM Levacic, Damir
2239
1/2
MF
Simonet, Marc
2235
4
Ribbegren, Karl Johan
2177
0-1
MF
Garcia, Raül
2215

Aquesta tarda de dimecres hem jugat amb Mònaco, equip a intentar batre per poder tenir sòlides opcions de lluitar pel campionat.

A la partida de l’Òscar, aquest ha hagut de pensar molt en l’obertura per poder mantenir opcions raonables. Ha aconseguit complicar la posició per tenir algunes opcions de lluitar pel punt, tot i que el seu rival ha aconseguit cordi-se’n i fins i tot guanyar un peó, tot i que no era suficient per guanyar en el final d’alfils de diferent color que s’ha produït.

IMAG0548

Mònaco vs Andorra

En Norwood ha lluitat de valent per poder tenir també opcions de guanyar, i ha atacat amb força fent tot de jugades complexes que el seu rival amb prou feines ha pogut controlar. Tot i així al final no se n’ha sortit, i amb el material de menys que havia sacrificat ja no ha pogut aguantar la posició.

En la partida d’en Marc, després de l’obertura s’ha produït una posició on les maniobres de peces eren la opció més raonable, propiciades per l’estructura de peons. Tal qual els dos jugadors han canviat molts cops les peces de lloc per intentar aprofitar petites debilitats o provocar-ne de noves.

IMAG0564

David Norwood

Per intentar guanyar en Marc ha decidit sacrificar una qualitat, però en poques jugades s’ha vist que no donava per guanyar, encara que sí per tenir controlada la situació, i han acordat taules.

IMAG0566

Marc Simonet i Raül Garcia

En Raul ha jugat contra una Benoni i ha quedat amb algunes debilitats que el seu rival ha aprofitat per aconseguir certa iniciativa en un final amb poques peces en el tauler. Semblava que el negre estigués millor i de cop aquest s’ha deixat una peça. El nostre jugador no ha tingut major dificultat en imposar la seva avantatja material.

Amb aquest empat no perdem massa opcions, però ho tindrem més difícil si no guanyem la majoria de matx restants.

IMAG0572

Entrevista a Josep Onna per Europe Echecs

Per més informació sobre l’esdeveniment podeu consultar els següents enllaços: