Igualat matx enfront Malta que acaba 2-2


T
ANDORRA
ELO
2 – 2
MALTA
ELO
1
GM De la Riva, Oscar
2531
1-0
CM Cilia, David
2136
2
GM
Norwood, David
2506
1-0
CM Zerafa, Robert
2102
3
MF Garcia, Raül
2215
0-1
CM
Zerafa, Patrick
2052
4
CM Jose, Daniel
2133
0-1
Sammut Briffa, Peter
2028

Després del bon resultat en la jornada inaugural avui l’equip no ha pogut repetir victòria i finalment ha acabat empatant l’encontre enfront Malta.

20131126_Monaco_17

Andorra vs Malta tot just abans de començar…

La primera partida en finalitzar ha estat la victòria en el primer tauler d’Oscar de la Riva conduint les peces blanques. L’Oscar ha dut el joc ràpidament al final desprès del canvi de dames en l’obertura, però a canvi s’ha quedat amb la parella d’alfils en una posició semi-oberta on es podia avançar l’estructura de peons en ambdós flancs. Poc a poc ha consolidat la seva posició i ha anat augmentant la pressió en el centre i el flanc de dama. Precisament la mobilització de peons en aquest flanc ha resultat determinant per guanyar la partida ja que les negres no han pogut aturar el seu avanç.

20131126_Monaco_19

Andorra vs Malta en joc!

Malauradament aquesta victòria s’ha vist neutralitzada per la derrota en el quart tauler d’en Daniel Jose que tot just avui debutava amb l’equip degut al descans del tercer tauler titular, en Marc Simonet. En Daniel ha perdut per temps quan tot just li quedaven tres jugades per arribar al control. De fet, i després de passar molta estona amb problemes de temps, la posició final no era precisament perdedora ja que mitjançant una seqüència forçada la partida hauria d’haver acabat en taules en un final de reis igualat, però amb poc temps no era fàcil de trobar.

20131126_Monaco_01

Vista de la sala de joc a l’Hotel Hermitage

En David ha dut en tot moment la iniciativa mitjançant un joc molt dinàmic amb les peces negres que ha obligat al seu rival ha jugar amb molta cura per no trobar-se amb una posició molt delicada. Malgrat la defensa les negres han trobat la manera de progressar fins arribar a un final avantatjós on el gran mestre del Principat ha sabut demostrar la seva tècnica per acabar enduent-se la victòria en el segon tauler.

20131126_Monaco_02

Vistes de Mònaco…

La llarga partida d’en Raül Garcia en el tercer tauler, que ha acabat amb derrota pel jugador andorrà, ha suposat el resultat final del matx, empat 2-2. El cert és que després de l’obertura en Raül gaudia d’avantatge d’espai i una posició prometedora, però ha subestimat el contrajoc de les negres en el flanc de dama. Això ha dut les blanques a una posició desesperada amb un peó de desavantatge un cop passat el control de temps. Malgrat els esforços per intentar complicar la partida el jugador de Malta no s’ha equivocat i s’ha endut la victòria.

20131126_Monaco_06

De passeig…

Demà ens espera un dia complicat amb la primera doble jornada. Pel matí, a les 10:00, ens enfrontarem a San Marino, mentre que a la tarda, en un matx teòricament més complicat, amb Mònaco a les 17:00 hores.

20131126_Monaco_12

Anem de compres?

Per més informació sobre l’esdeveniment podeu consultar els següents enllaços: