Victorià ajustada enfront les Antilles Holandeses


T
88 ANDORRA
elo
2½-1½
116
ANTILLES HOLANDESES
elo
60.1
GM De la Riva, Oscar
2540
0-1
Blijstra, Wim
2206
60.2
MF
Garcia, Raül
2193
½-½
Mensing, Fabio
2088
60.3
Jose, Daniel
2133
1-0
Izijk, Jimmy
2066
60.4
Fernández, Joan
2090
1-0
Hodgson, Norman
1824

En la penúltima jornada de les Olimpíades, després de perdre en l’anterior per la mínima amb Luxemburg, el nostre rival ha sigut les Antilles Holandeses. A priori un rival molt assequible tenint en compte el seu ranking inicial, el matx ha començat molt bé i la sensació era un resultat molt favorable pels nostres interessos. Malauradament no ha sigut així i ha acabat amb un resultat final molt just de 2.5 a 1.5 al nostre favor.

Andorra vs Antilles Holandeses

Andorra vs Antilles Holandeses

El primer en acabar ha sigut la victòria d’en Joan en el quart taulell, amb les peces negres s’ha trobat amb un inici de partida poc habitual plantejat pel jugador de les Antilles i ha triat un pla de joc molt actiu en busca de la iniciativa que ha aconseguit poc després de l’obertura i l’ha dut a rematar de manera molt convincent fins a fer escac i mat.

Xina vs USA

Xina vs USA a la primera taula…

El següent en acabar ha sigut la desfeta en el primer taulell en Oscar, amb les blanques ha triat la variant Rossolimo per fer front a la defensa siciliana plantejada pel seu rival. El jugador de les Antilles ha triat un plantejament que li ha permès obtenir la parella d’alfils a canvi d’un retràs en el desenvolupament. El jugador del Principat no ha desaprofitat l’oportunitat per obrir el joc donant un cavall a e6 malauradament amb la pressió del rellotge no ha triat la millor continuació i no ha pogut continuar amb la seva iniciativa. Poc després, amb peça de menys sense compensació el nostre jugador ha tingut d’abandonar deixant el marcador d’empat a 1.

Varuzhan Akobian (USA)

Varuzhan Akobian, quart tauler d’Estats Units

Poc després en el segon taulell en Raül ha empatat amb les peces negres després de plantejar una defensa escandinava on el seu rival ha aprofitat per transposar a la variant clàssica de la Caro–Kann, el nostre jugador ha tractat correctament la posició amb una ruptura central que li ha permès igualar sense gaires problemes, poc després una sèrie de jugades desafortunades del jugador blanc ha permès a en Raül agafar la iniciativa, malauradament en els destrets de temps, la posició s’ha anat simplificant fins arribar a un final igualat on s’ha firmat l’empat poc després del control de la jugada 40.

Viktor Bolgan (MDA)

El gran mestre de Moldàvia Viktor Bologan

Al falta de la darrera partida el marcador estava empatat a 1.5 per cada equip, finalment en el tercer taulell en Dani amb les blanques ha donat la victorià en un final de cavalls després d’haver escollit una variant aguda de la Richter-Rauzer, el seu rival no ha volgut entrar en una lluita d’enrocs oposats i ha triat d’enrocar-se llarg com el blanc, tot i així la seva posició no era gens còmoda i la mala coordinació de les peces negres en el flanc de dama ha permès al nostre jugador tenir una forta pressió sobre el peó de d6 que ha caigut poc després. La posició s’ha anat simplificat fins arribar a un final de cavalls on el nostre jugador ha pogut imposar la seva tècnica.

Anish Giri (NED)

Anish Giri, primer tauler d’Holanda

Per la part alta de la classificació, els quatres empatats en la primera posició amb 15 punts, han vist com dos d’ells s’enfrontaven directament en un Xina – Estats Units amb victorià per la mínima pels xinesos que es mantenen en la primera posició gràcies al desempat. Per la seva part, Rússia tenia de jugar amb una sorprenent Argentina, que ha estat fen una molt bona olimpíada i amb un resultat parcial de 2-1 a favor de Rússia amb la darrera partida en joc que haurien de ser taules però en els destrets de temps tot podia passar. Finalment el darrer equip capdavanter, Armènia s’ha enfrontat amb Holanda. L’equip europeu ha realitzat un fluix inici de torneig però amb l’arribada de la seva jove estrella Anish Giri de 17 anys, ha començat a remuntar posicions en la classificació general, malauradament no han pogut fer rés i anaven perdent el matx per 2.5 a 0.5. Si no hi ha cap sorpresa en la darrera ronda començarà amb un triple empat entre Xina, Rússia i Armènia.

Xina vs Kazakhstan

Xina vs Kazakhstan, primera taula de les Olimpíades Femenines…

Dels nostres països veïns, podem comentar que estan tenint una sort molt similar, després d’un bon inici de torneig han baixat una mica en el ranking i avui Espanya jugaven amb Grècia i no ha pogut passar del empat a 2, per la seva part França jugava amb Romania amb un empat a 1.5 i una partida en joc on en el millor dels casos el jugador francès havia de lluitar per les taules.

Demà jornada de descans, aprofitarem per realitzar les darreres compres al «Gran Bazaar».

Rússia

La selecció femenina de Rússia