A manca d’una jornada ja s’han definit molts jugadors classificats

Un cop finalitzada la cinquena ronda del campionat moltes de les places que obtenen la classificació per les finals catalanes ja s’han definit malgrat que el campió encara no s’ha concretat i no es sabrà fins que finalitzi la darrera ronda que es jugarà el proper divendres.

La única categoria que ja ha finalitzat el campionat ha estat sub16 on es jugava per sistema lliga a cinc rondes al comptar tant sols amb cinc participants. La partida decisiva pel triomf final es va resoldre amb victòria per Marc Pericas davant Eric Casanovas, obtenint així la primera plaça amb 4 punts. Eric, gràcies al seu resultat particular enfront Marc Torrent i Ferran Gras, ha obtingut la segona i Marc Torrent la tercera, tots ells amb 3 punts. D’aquesta manera Marc Pericas obté la classificació per jugar les finals catalanes sub18, mentre que Eric Casanovas i Marc Torrent ho faran a sub16. Per altra banda, Diana da Rocha, amb 2 punts també obté plaça per jugar les finals femenines de sub16.

A sub10 la principal favorita al triomf final, Carolina Lacuesta, continua sense fallar i es troba líder en solitari amb 5 punts. Tant sols un jugador la podria atrapar en el cas que perdés la darrera partida, Josep Pubill i Josep Maria Ribera, ja que malgrat trobar-se ambdós amb 4 punts juguen entre ells a la ronda final. Tenint en compte que els tres primers jugadors són els que obtenen el passaport a les finals catalanes es podria dir que els tres ho tenen gairebé assegurat.

El frec a frec entre Valentí Riba i Arnau Jansat continua a la categoria sub12 ja que ambdós es troben amb 4,5 punts i per tant ja s’han assegurat les dues primeres places ja que el tercer classificat, César Abade i Daniel Arquès, es troben amb 3 punts. La darrera ronda serà decisiva, per tant, per la primera plaça així com per la tercera que és la darrera que atorga classificació a les finals catalanes.

La categoria sub14 és la que ha mostrat, fins el moment, més igualtat, ja que fins tres jugadors arriben a la ronda final amb opcions d’obtenir el primer lloc ja que Marc Obregón, Maria Galera i Daniel González es troben empatats amb 4 punts, mentre que els seus perseguidors en tenen dos. Tenint en compte que hi ha tres places per classificar-se aquestes ja han quedat definides i per tant la darrera ronda servirà per conèixer l’ordre del podi final.

A continuació poden consultar els enllaços a chess-results amb els resultats de la segona ronda i l’emparellament de la cinquena:

20120203_17

Marc Pericas, guanyador del torneig sub16

20120203_02

Diana da Rocha obté la classificació a sub16