Victòria davant Liechtenstein per 3 – 1

El matx d’avui enfront l’equip de Liechtenstein s’ha decidit per la part del davant ja que precisament els jugadors teòricament més forts de l’equip rival es trobaven en els dos darrers taulers.

20110820_Ronda08_01

Oscar de la Riva

La primera partida en acabar ha estat la que el Francesc Rechi ha jugat en el darrer tauler. Amb les peces blanques ha pres l’iniciativa en l’obertura deixant la posició negra amb diverses debilitats. La partida, però, s’ha complicat i diversos canvis de peces han anivellat les possibilitats firmant-se les taules unes jugades més tard.

20110820_Ronda08_04

Francesc Rechi

Poc desprès era en Daniel Jose qui obtenia el mateix resultat. El jugador del Principat ha plantejat l’obertura Petroff i les blanques han triat un esquema molt sòlid que inclou el canvi de dames en les primeres jugades. Malgrat els intents del Dani per desnivellar la posició el cert és que no ha pogut complicar la partida i en una estructura simètrica i sense debilitats s’ha acabat acordant l’empat.

20110820_Klaksvik_18

Part de l'equip al port de Klaksvik

Avui degut al descans d’en Raül Garcia en David Monell ha jugat en el segon tauler i ha aconseguit la primera victòria superant clarament al seu rival. Les negres han buscat simplificacions en plena obertura mitjançant una defensa Grunfeld amb l’objectiu de buscar les taules, però en el final que s’ha arribat el Rei d’en David era més actiu i combinat amb el domini de la única columna oberta i la creació d’un peó passat ha acabat creant amenaces que han resultat decisives.

20110820_Klaksvik_02

L'equip amb l'organitzador del torneig, Finnbjorn Vang

La darrera partida en acabar ha estat la del primer tauler. L’Oscar ha estat capaç d’organitzar les seves peces creant un fort atac al rei rival mitjançant un sacrifici de peó per obrir la columna h i entrar així amb les seves torres. Malgrat que les blanques han intentat aguantar controlant diversos sacrificis aparentment decisius, les negres han pogut obrir la posició fins obtenir un avantatge material que ha resultat decisiu.

Amb el resultat d’avui i els resultats dels tres primers classificats ens hem pràcticament assegurat la quarta plaça ja que ens trobem massa lluny del tercer i la ronda final ens enfrontarà a Malta que es troba a tres punts de distància. La ronda de demà ha de servir, per tant, per consolidar aquest quart lloc.

Pel que fa a la lluita per les tres primeres places, Luxemburg manté el primer lloc amb 26, un punt més que Illes Fèroe però a priori té una darrera jornada molt més còmode ja que s’enfrontarà a Liechtenstein (sisè classificat), mentre que Fèroe ho haurà de fer davant Mònaco, tercer classificat amb 23 punts i que de fet els podria arribar a treure la segona plaça si aconseguís un resultat molt favorable.

La darrera ronda està previst que doni inici a les 15:00 hores, mentre que la cerimònia de cloenda serà a les 21:00.


M. 3   LIE Elo 6   AND Elo 1 : 3
4.1 Mannhart Marcel 2086 GM De La Riva Aguado Oscar 2534 0 – 1
4.2 Kobler Mario 2097 Monell Camarasa David 2206 0 – 1
4.3 CM Guller Andras 2103 Jose Queralto Daniel 2111 ½ – ½
4.4 Schadler Martin 2159 Rechi Perez Francesc 1942 ½ – ½


20110820_Klaksvik_10

De visita dins d'un dels vaixells atracats al port...

20110820_Klaksvik_25

Sala d'anàlisis i retransmissió (una classe de primària!)