Andorra acaba en el quart lloc després de la victòria front Malta

Amb la victòria de la darrera jornada davant Malta l’equip s’ha assegurat la quarta plaça de la classificació, a tres punts del tercer classificat que ha estat Mònaco.

Oscar de la Riva

Andorra vs Malta

El matx s’ha decidit gràcies a la victòria en el primer tauler a càrrec d’Oscar de la Riva enfront Colin Pace. La partida ha estat llarga, amb més de quatre hores de joc, però el primer tauler del Principat ha controlat en tot moment la posició després de l’obertura gaudint sempre d’un lleuger avantatge, malgrat que difícil de materialitzar degut a la solidesa de la estructura rival. L’Oscar ha maniobrat amb calma per aprofitar les caselles més dèbils de la posició i el seu rival finalment no ha trobat la millor manera d’aguantar, perdent un peó que ha estat decisiu perquè les blanques s’imposessin.

Equip d'Andorra amb President FIDE Kirsan Ilyumzhinov

L'equip d'Andorra amb el President de la FIDE, Kirsan Ilyumzhinov

La victòria ha resultat clau per vèncer Malta ja que les altres tres partides ja havien acabat i totes elles amb el mateix resultat, taules. El cert és que cap d’elles donava per gaire més i fins i tot en David, degut a un error de càlcul havia quedat inferior, però el seu rival no ha encertat en la millor continuació per imposar el seu avantatge.

Andorra, quart classificat

Andorra, quart classificat

Amb aquest resultat Andorra ha acabat en el quart lloc de la classificació amb 21 punts, a tres de distància del tercer classificat, Mònaco, que ha finalitzat amb 24. La segona plaça ha estat per les Illes Fèroe que ha realitzat 28,5 mentre que el primer lloc, i per tant campió d’aquesta segona edició, ha estat per Luxemburg que ha realitzat 30 punts.

Oscar de la Riva, millor primer tauler

Oscar de la Riva, millor primer tauler, recull el premi de mans de l'alcalde de Klaksvik

En l’apartat dels premis individuals pels millors taulers, Oscar de la Riva s’ha endut el premi al millor primer tauler amb 8 punts sobre 9. En el segon tauler la menció ha estat per Fred Berend (Luxemburg) amb 8,5 de 9, en el tercer Elvira Berend (Luxemburg) amb 7,5 de 9 i en el quart per Karl Johan Ribbegren (Mònaco) amb 5,5 de 6.

El sopar de cloenda i lliurament de premis va comptar amb la presència d’autoritats locals, com l’alcalde de Klaksvik, i també amb la sorprenent del President de la FIDE, Kirsan Ilyumzhinov, que de fet ha estat un dels patrocinadors d’aquest esdeveniment. Ara els petits estats es tornaran a veure les cares d’aquí dos anys, i en un principi, si no hi ha cap canvi de darrera hora, la seu serà Mònaco.


M. 6   AND Elo 4   MLT Elo 2½:1½
2.1 GM De La Riva Aguado Oscar 2534 CM Pace Colin 2152 1 – 0
2.2 FM Garcia Raul 2213 CM Gauci Joseph 2134 ½ – ½
2.3 Monell Camarasa David 2206 Pettersson Alexander 1972 ½ – ½
2.4 Jose Queralto Daniel 2111 Psaila Clarence 1939 ½ – ½


Luxemburg, primer classificat

Luxemburg, primer classificat

Illes Fèroe, segon classificat

Illes Fèroe, segon classificat

Mònaco, tercer classificat

Mònaco, tercer classificat