xxixopen

Kiril Georgiev guanyador de la XXIXena edició

El gran mestre búlgar Kiril Georgiev ha resultat just guanyador de la XXIXena edició del Open Internacional d’Andorra amb 7,5 punts. Georgiev ha dominat el torneig ja que sempre ha estat al capdavant de la classificació i no ha donat opcions als seus perseguidors. La darrera partida del torneig, enfront el mestre internacional espanyol Jose Carlos Ibarra, no ha estat gaire interessant malgrat que les negres estaven obligades a guanyar si volien aconseguir la norma de gran mestre. En una posició igualada s’han signat les taules deixant Georgiev com campió del torneig ja que l’únic jugador del torneig que el podia atrapar, l’israelià Dan Zoler, havia acabat la seva partida amb el mateix resultat.

DSC04488

Open Internacional d'Andorra

En canvi, per la segona plaça, la lluita ha estat molt més igualada ja que fins a cinc jugadors han empatat amb 7 punts i per tant, el sistema de desempat, «performance» com a primera opció, ha resultat determinant. El més afavorit pel desempat ha estat el gran mestre espanyol Julen Arizmendi que ha finalitzat així en el segon lloc realitzant a l’hora un torneig excel·lent. A la darrera jornada ha vençut amb les peces negres el gran mestre cubà Yuri Gonzàlez i cal dir que Arizmendi també s’ha endut el premi especial a la millor partida per la seva victòria enfront el mestre internacional hindú Venkatesh.

Dan Zoler (ISR)

Open Internacional d'Andorra

La tercera plaça ha estat pel gran mestre català Marc Narciso, gràcies a la seva victòria d’avui enfront el gran mestre francès Hicham Hamdouchi, número dos del torneig. Aparentment la posició d’en Narciso en el mig joc no era res especial, però finalment ha sabut coordinar les peces i ha guanyat la partida gràcies a un atac directe sobre el rei rival.

Adina Maria Hamdouchi (FRA)

Open Internacional d'Andorra

El gran mestre veneçolà Eduardo Iturrizaga ha finalitzat en el quart lloc al vèncer Israel Capi, el cinquè ha estat el guanyador de la passada edició, Dan Zoler que amb les taules en la darrera jornada enfront Artur Kogan ha obtingut la darrera norma que necessitava pel títol de gran mestre. El sisè lloc ha recaigut per Branko Damljanovic que en aquesta darrera jornada ha superat clarament el mestre internacional hindú Das Arghyadip.

David Norwood (AND)

Open Internacional d'Andorra

Amb 6,5 punts han acabat sis jugadors mentre que el grup amb 6 punts ha estat molt més nombrós ja que han empatat fins a quinze jugadors. De fet amb sis punts ha acabat el primer jugador del Principat, David Norwood, gràcies a la clara victòria d’avui amb les peces negres davant el mestre internacional israelià Gil Popilski.

Tania Sachdev (IND)

Open Internacional d'Andorra

El següent andorrà a la classificació ha estat en Esteve Mateu que ha realitzat una gran actuació acabant amb 5 punts. En Daniel Jose i en Marc Torrent han finalitzat amb 4,5, i aquest darrer s’ha endut el premi a millor jugador juvenil local. En Joan Fernandez i en Raül Garcia han acabat amb 4 punts.

Manon Heiremans (BEL)

Open Internacional d'Andorra

Apart de Dan Zoler ha obtingut norma de gran mestre femenina la jugadora Maya Porat, mentre que els jugadors amb premis especials han estat els següents:

Millor jugador sub10: Guillaume Heiremans (BEL); Millor jugador sub12: José Manuel Nieves (ESP); Millor jugador sub14 José María Sánchez Dengra (ESP); Millor veterà Mikhail Archangelsky (RUS).

Diana da Rocha (AND)

Open Internacional d'Andorra

Els premis especials per tams han estat:
Segon 1700-1849: Joris Verhelst (BEL)
Primer 1700-1849: Judith Hendrix (NED)
Segon 1850-1999: Hans Owersloot (NED)
Primer 1850-1999: Maarten-Jan Oosterman (NED)
Segon 2000-2149: Carla Heredia (ECU)
Primer 2000-2149: Bert Feys (BEL)
Segon 2150-2299: Pierre Villegas (MNC)
Primer 2150-2299: Evgeni Karasik (ISR)

Patricia Llaneza (ESP)

Open Internacional d'Andorra

Els premis de bellesa a la millor partida del torneig i les dues mencions especials han estat per les següents partides:
Menció especial a Fernando Peralta, per la seva partida contra Arghyadip Das i menció especial a Artur Kogan, per la seva partida contra Joerg Wegerle. El premi a la millor partida del torneig ha estat per Julen Arizmendi, per la seva partida contra Venkatesh.

Daniel Jose (AND)

Open Internacional d'Andorra
>