Tant sols un jugador al capdavant després de la jornada doble

Després de la jornada doble tant sols un jugadors ha estat capaç de sumar tres victòries consecutives, el jove xipriota Konstantinos Michaelides que avui ha superat amb victòria les seves partides davant Danilo Volpinari i Renato Frick.

A mig punt de distància tres jugadors empatats a punts, Helgi D. Ziska, Pierre Villegas i el que escriu aquestes línies, després de fer taules en la ronda matinal i obtenir la victòria a la jornada de la tarda.

La partida del matí amb el representant de Mònaco, Pierre Villegas, ha estat força complicada, i de fet és just reconèixer que podia haver acabat amb qualsevol dels tres resultats. Per la meva part estava força content de la partida, ja que un original pla d’atac, amb sacrifici de peça inclòs, m’ha donat una forta iniciativa i feia que la defensa negra fos realment complicada. Malauradament, amb posició avantatjosa, m’he deixat portar per un sacrifici de qualitat pensant que era guanyador, quan les jugades senzilles eres les que mantenien l’avantatge. A partir d’aquí el meu rival s’ha defensat correctament i en diversos moments dels destrets de temps ha tingut un avantatge decisiu que no ha sabut materialitzar. Al final, i després de 5 hores de joc, el resultat eren taules ja que cap dels dos podia progressar.

A les jornades dobles és habitual notar el cansament a la ronda vespertina, i de fet, he de reconèixer que he gastat massa temps en una posició on les jugades lògiques eren les correctes. Finalment una errada del meu rival, el jugador de Malta Sammut Briffa al acceptar un peó enverinat l’ha deixat en una posició molt delicada i una posterior errada de càlcul l’han dut a perdre la partida al deixar exposat el seu rei.

Precisament a la tarda ha hagut la sorpresa de la jornada amb les taules del número u, el mestre internacional de les Illes Feroe Helgi D. Ziska, que no ha pogut superar la fèrria defensa del seu rival, Peter Kirby de Jersey.

Demà es realitzarà la quarta ronda del torneig a les 15:00 hores.

20160403 Ronda 03

Ronda 3