Desil·lusionant empat enfront la selecció de Barbados

8ena ronda el 21/11/2008
M. 117 BAR Barbados (BAR) Elo 100 AND Andorra (AND) Elo 2 :2
56.1 FM Warner Delisle 2226 GM De La Riva Aguado Oscar 2537 ½ – ½
56.2 Del Castilho Martyn 2161 FM Garcia Raul 2257 1 – 0
56.3 FM Corbin Philip 2176 Jose Queralto Daniel 2125 ½ – ½
56.4 Daniel Kelvin 2001 Fernandez Lopez Joan 2095 0 – 1

La jornada d’avui ha acabat de demostrar que el nostre equip no està passant pel millor moment i es que un matx teòricament senzill s’ha acabat convertint en un suplici pels interessos andorrans.

La primera partida en finalitzar ha estat l’empat en el primer tauler. L’Oscar, jugant amb les peces negres, ha utilitzat la Holandesa Leningrado per combatre el peó dama del seu rival. Aquest ha utilitat un dels esquemes més actuals aconseguint una posició força sòlida i difícil de trencar. Amb aquesta finalitat el jugador del Principat ha consumit molt temps per cercar jugades que li donessin opcions de lluitar la victòria, però no ha pogut trobar res interessant i ha signat les taules després de que es produís una triple repetició de jugades.

Daniel José, 3r tauler dAndorra

Daniel José, 3r tauler d'Andorra

En Daniel Jose, jugant en el tercer tauler, ha utilitat una Defensa Petroff sortint de l’obertura amb una posició sòlida, malgrat que el seu rival intentava atacar sobre el seu enroc. Després de desfer-se de les amenaces i la pressió ha capturat un peó i semblava que l’avantatge material seria més que suficient per assolir la victòria. Malauradament en els destrets de temps una greu errada de càlcul ha permès al seu rival crear una amenaça directa de mat, i encara sort que en Dani disposava d’un sacrifici que li permetia aconseguir un escacs perpetu signant l’empat.

Barbados vs Andorra

Barbados vs Andorra

En el segon tauler s’ha produït la derrota de Raül Garcia que conduïa les peces blanques. Després de la Defensa Eslava plantejada pel seu rival el jugador del Principat no ha tret cap tipus d’avantatge i en el mig joc ha hagut de defensar una posició inferior. El cert és que un cop assegurada l’avantatge posicional el seu rival no li ha donat opcions i ha guanyat la partida amb autoritat.

Per compensar aquesta derrota era necessari obtenir un punt en la darrera partida i ha estat el juvenil Joan Fernandez qui s’ha convertit en l’heroi del matx al vèncer en el quart tauler. La partida no ha estat gens fàcil, però un cop passats els destrets de temps i havent obtingut un peó d’avantatge en Joan ha conduït molt be el final realitzant les jugades precises per aconseguir la victòria i empatar, per tant, l’encontre.

El legendari Viktor Korchnoi

El legendari Viktor Korchnoi

Està clar que no és un bon resultat, però esperem que les properes rondes, amb rivals assequibles, es puguin aconseguir les victòries per apropar-nos a la part mitjana de la taula.

Totes les partides en directe a partir de les 15:00 hores
Resultats, emparellaments i classificacions

El GM Miguel Illescas, 3r tauler dEspanya

El GM Miguel Illescas, 3r tauler d'Espanya

Anya Corke, 1r tauler de Hong-Kong

Anya Corke, 1r tauler de Hong-Kong