El col.legi Janer guanyador de la categoria sub12 mentre que l’escola Andorrana de La Massana s’endú la victòria a sub10

Aquest dissabte 27 de febrer pel matí s’ha disputat una nova edició del Campionat Escolar d’Andorra que enguany ha acollit, tot just com la passada edició, 20 equips el que suposa, més o menys, un centenar de jugadors.

La categoria sub12 ha vist minvada la seva inscripció respecte als darrers anys, amb només sis equips. Malauradament alguns equips inscrits han cancel·lat la seva participació a darrera hora i aquest ha estat el motiu pel qual ha disminuït en quatre equips la categoria. El sistema de joc, per tant, s’ha canviat per una lliga entre tots els equips, el sistema de joc més just per grups reduïts.

Aquest grup ha estat clarament dominat pels dos equips del col.legi Janer i de fet la lluita per la primera plaça ha estat un frec a frec entre ells dos. Finalment el Janer A ha acabat amb 14,5 punts, un i mig per sobre que el Janer B amb 13. L’única escola que els ha pogut donar lluita ha estat el Col.legi dels Pirineus que ha acabat en la tercera posició amb 11,5 punts.

La categoria sub10 ha tingut un increment notable respecte el 2009 i s’han presentat 14 equips en representació de les diverses escoles del Principat. S’ha disputat un sistema suïs amb un total de set rondes.

Aquesta categoria ha tingut un clar dominador i a la postre guanyador amb l’equip de l’escola Andorrana de La Massana que ha aconseguit 24 punts sobre els 28 possibles guanyant mostrant-se així com l’equip més compacte de la categoria. El Janer C li ha pogut seguir els passos una bona estona, però l’enfrontament directe entre ells a la quarta ronda amb victòria pels massanencs per 3 a 1 gairebé ha sentenciat el torneig ja que la distància no l’han pogut recuperar. Tot i així bon torneig del Janer amb 20 punts. El tercer lloc ha estat per l’Escola Francesa d’Encamp que ha puntuat be en les darreres rondes obtenint 19 punts, quatre per sobre del següent classificat.

El torneig ha estat un èxit i s’ha desenvolupat sense problemes, malgrat que per molts dels participants aquesta era la primera ocasió en què prenien part en una competició d’aquestes característiques.

Un cop finalitzades les partides s’ha realitzat el lliurament de premis, amb la presència del Secretari d’Estat d’Educació, Sr. Josep Roig, el Cònsol Menor del Comú d’Andorra la Vella, l’Hble. Sr. Josep Vila, la Consellera de Finances, Hble. Sra. Begoña Montes, i el President de la FEVA, Francesc Rechi entregant trofeus pels jugadors dels tres primers equips classificats i una medalla commemorativa del torneig per a tots els jugadors participants.

A continuació les classificacions finals:

Classificació Final – SUB12

1r	Janer A 		14.5
2n	Janer B			13.0
3r	Col.legi Pirineus A	11.5
4t	ESP Andorra		 9.0
5è	FRA Andorra		 7.5
6è	AND Massana A		 4.5

Classificació Final – SUB10

1r	AND Massana B		24.0
2n	Janer C		        20.0
3r	FRA Encamp A		19.0
4t	FRA Sant Julià		15.0
5è	Col.legi Pirineus B	14.0
6è	FRA Encamp B		13.5
7è	FRA Canillo		13.5
8è	FRA Escaldes B		13.0
9è	FRA Ordino   	 	13.0
10è	Sant Ermengol	 	13.0
11è	FRA Escaldes A		12.5
12è	AND Massana C		11.0
13è	AND Sant Julià   	 9.5
14è	AND Ordino	 	 5.0
Vista de la sala de joc, el Centre de Congressos d'Andorra la Vella

Vista de la sala de joc, el Centre de Congressos d'Andorra la Vella

Janer C vs AND Massana B, un matx decisiu...

Janer C vs AND Massana B, un matx decisiu...

Campió sub12, Col.legi Janer A

Campió sub12, Col.legi Janer A

Campió sub10, Escola Andorrana de La Massana B

Campió sub10, Escola Andorrana de La Massana B

Lliurament de medalles per tots els participants...

Lliurament de medalles per tots els participants...