Victòria d’Esteve Mateu i derrota de Marc Pericas

A les 10:00 hores a començat el 3r Campionat Juvenil del Mediterrani que es celebrarà a l’Hotel Cavo Spada (Kolymbari-Creta) fins el 7 de setembre.

Sota la organizatció del Kydon Sports Club, i la supervisió de la MCA (Mediterranean Chess Association) s’ha pogut reactivar aquest torneig que portava aturada un parell d’anys. Prenen part 72 jugadors dels diversos països del Mediterrani dins la categoria sub20, i Andorra té plaça al estar dins l’associació com a federació convidada.

Els jugadors del Principat que han viatjat fins a Creta, acompanyats pel seu entrenador, Oscar de la Riva, han estat en Esteve Mateu i en Marc Pericas.

La primera ronda no ha resultat gaire favorable pels interessos d’en Marc, que d’entrada s’ha vist emparellat amb negres davant el número 1 del ranking, el Mestre FIDE grec Anastasios Pavlidis. La partida, però, ha estat lluitada ja que en Marc ha plantejat una defensa India de Rei sortint de l’obertura amb una posició acceptable. Malauradament en el mig joc en una posició on havia de defensar-se ha comés una greu errada tàctica que l’ha dut ha perdre material i la partida.

Per la seva banda en Esteve ha tingut una partida més còmode enfront un jugador sub10 sense ELO internacional. Mitjançant una obertura Vienesa i un cop tàctic sobre el punt f7 l’Esteve ha guanyat material sortint de l’obertura amb un avantatge decisiu que ha materialitzat posteriorment.

Aquesta tarda a les 17:00 hores comença la segona ronda i informarem dels emparellaments mitjançant Twitter.

20100901_Ronda01_01

Hotel Cavo Spada

20100901_Ronda01_04

Marc Pericas vs Anastasios Pavlidis, número 1 del ranking

20100901_Ronda01_06

Esteve Mateu