Marc Obregon, Valentí Riba i Daniel Arqués guanyadors del torneig. Èxit de participació amb 122 jugadors

Aquest dissabte, 12 de desembre, es va celebrar la vuitena edició del Festival Escolar de Nadal que any darrera any organitza el GEVA i que compta amb el patrocini del Comú d’Escaldes-Engordany.

L’esdeveniment va tenir lloc al Pavelló Prat Gran i enguany va aplegar 122 jugadors dividits en tres categories, nens i nenes de les diferents escoles del Principat el que es pot considerar un gran èxit de participació i que consolida aquest torneig com un dels més importants de l’any a nivell escolar. Les partides van començar passades les 10:30 hores i es va finalitzar la competició més enllà de les 13:00 moment en que es va passar al repartiment de premis.

A la categoria dels més petits, sub8, van prendre part 38 jugadors i va tenir un guanyador indiscutible, Daniel Arqués, que va convertir els seus encontres en victòries totalitzant així sis punts de les sis partides jugades. La segona posició, amb 5 punts, fou per Anton Deu i en tercer lloc amb 4,5 per Pablo Nuez. Més renyida ha estat la quarta plaça on han empatat amb 4 punts fins a vuit jugadors. Finalment el desempat ha permès que Eric Breil, Alex Trojman, Mario Fraile i Guillermo Jauregui sortissin afavorits enduent-se així les joguines de premi que en aquesta edició han arribat fins el setè classificat.

Com ve sent habitual la categoria més nombrosa, i per tant la més disputada, ha estat sub10 on s’han batut rècords al prendre part 62 jugadors. Això ha motivat nombrosos empats a la part alta i de fet en Valentí Riba i Arnau Jansat han encapçalat la classificació amb la mateixa puntuació, 6 punts. En el tercer lloc trobem quatre jugadors amb 5 punts que segons l’ordre del sistema de desempat han estat Jordi Roig, Roger Pujol, Daniel González i Roger Marsal. La setena posició i per tant el darrer premi, ha estat per Adrià Bartomeu amb 4,5 punts.

A sub12 han pres part 22 jugadors i la categoria ha estat dominada per en Marc Obregon que ha acabat amb 6 punts de les set rondes disputades. A mig punt trobem la Júlia Sebastià després de realitzar un bon torneig. Per la tercera plaça s’ha produït un empat entre quatre jugadors, Eric Casanovas, Francesc López, Maria Galera i Marc Santos segons els seus respectius desempats. El setè lloc ha estat per Oriol Gómez, l’únic jugador amb 4,5 punts.

El lliurament de premis, una selecció de joguines pels set primers classificats de cada categoria i un regal per tots els participants, ha comptat amb la presència de la Hble. Consellera d’Esports del Comú d’Escaldes-Engordany, Sra. Meritxell Sangrà que juntament amb el President de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra, Francesc Rechi han estat els encarregats de repartir tots els regals.

A continuació les classificacions del torneig i una selecció de fotografies. Recordeu que podeu visitar la galeria de la FEVA a Flickr on en trobareu moltes més…