Tecera posició per l’equip del GEVA-CEA

La temporada d’escacs per equips ha arrencat amb la Copa Catalana, un torneig a 4 taulells dels clubs de la província de Lleida, classificatori per al Campionat absolut de Catalunya.

El ritme de joc és actiu, és a dir, 15 minuts per jugador més increment de 5 segons. El nostre club va decidir participar engrescat per la insistència dels més joves i davant la possibilitat de formar un equip de 4 jugadors disposats a fer un viatge.

El nostre equip va estar compost pel Cristofer LUKE, el cronista, i els fills d’aquest cronista, el Pepe i el Serni.

Podria semblar, a priori, que l’equip compost no podria aspirar a una gran classificació en comparació amb la qualitat dels jugadors del primer equip que no han jugat, sobretot tenint en compte l’edat dels taulells 3 i 4 (15 i 11 anys respectivament).

No obstant el cronista tenia fe en la motivació i la il·lusió de l’equip. Està clar, tres membres d’una mateixa família juntament amb el Cristofer tant sols pot portar il·lusió, empenta i passió, gènesi de la fe en un mateix i en l’equip, creant un ànim insuperable d’energia positiva.

Ja sabem que la fe és tant sols un element personal que no hauria de tenir més valor que aquesta considerant-la individualment, però també és cert que és més fàcil aconseguir resultats i coses amb ella. Amb fe o sense fe, l’equip va quedar tercer a la classificació general, una classificació meritòria en un torneig amb més de 40 equips.

El Cristofer va defensar dignament el primer taulell i el sotasignat va fer una actuació intensa però discreta, representació lògica tenint en compte el temps sense jugar.

Destacar l’actuació del Pepe i del Serni que van ser la sensació del torneig.

El Pepe va fer una actuació de 7 punts i mig sobre 8, guanyant al Mestre FIDE Ferran SOLÉ, un dels millors jugadors d’Espanya sub-18 apropant-se ja al rànquing de 2.200 ELO Català ràpid.

El Serni va fer 4:5 de 8, mostrant seguretat en l’actitud i jugant força bé fins i tot amb rivals més superiors com, per exemple, amb el Guerau MASSAGUÉ, campió actual de Catalunya sub-16, perdent la seva partida amb un final.

La classificació del tercer lloc ha permès tenir el dret de jugar la final del Campionat de Catalunya de la Divisió d’Honor, un torneig integrat per equips amb molts professionals.

El cronista ha trobat a faltar més joves del Principat al torneig. És un torneig interessant per comprovar l’estat de força dels jugadors i és un entrenament ideal previ a la Lliga Catalana per equips, sobretot pels jugadors tecnificats de la federació que han mostrat durant tot l’any el seu bon estat de forma.

Per saber més de primera mà del viatge i del torneig d’escacs, aconsello la visualització del vídeo que el Pepe ha penjat al seu canal de Youtube. Un vídeo de poc més de 6 minuts, fresc, simpàtic i entretingut que plasma el matí d’un jugador d’escacs que va jugar un torneig fora d’Andorra.

Per cert, el canal ha estat creat recentment i té com a objectiu, entre d’altres coses, penjar coses d’escacs, val la pena subscriure’s.

Aquí ho deixo!

Bases Torneig
Enllaç a chess-results

Josep Ribera Baztan

Josep Ribera Baztan

Candidate Master | President GEVA