Una jornada molt dolenta amb dues derrotes

Mala jornada la que ha viscut avui el nostre representant a Antalya ja que ha perdut les dues partides disputades, quedant-se així amb un punt sobre les cinc rondes jugades fins el moment.

Pel matí en Xavi Rechi ha perdut amb les peces blanques enfront el turc Cankut Emiroglu (2079). A l’obertura, una Siciliana irregular, en Xavi s’ha confós de variant al entrar en un sacrifici de peça teòric, però dolent per les blanques al incloure’s les jugades de peó a4 i a6. Sense aquests moviments el sacrifici és molt avantatjós per les blanques, però a la partida les negres s’han quedat amb una qualitat d’avantatge i s’ha imposat sense problemes.

La partida de la tarda ha estat un esquema «Indi de Rei» on en Xavi defensava la causa negra enfront el jugador de Bòsnia Adnan Sitnic (1932). La tria d’un pla de joc erroni (l’avanç e5-d4) ha permès a les blanques aconseguir un clar avantatge posicional que portava a les negres a una posició difícil de defensar degut a les debilitats a les caselles centrals. Malgrat que el jugador del Principat s’ha defensat no ha pogut frenar la iniciativa rival perdent així la partida.

El Gran Mestre Mikhail Gurevich

El Gran Mestre Mikhail Gurevich

El torneig, un cop passat l’equador, està encapçalat en la classificació pel Mestre Internacional italià Daniele Vocaturo amb 4,5 punts, però a només mig punt es troba un dels principals favorits, el GM turc Mikhail Gurevich empatat amb dos jugadors més, el MI grec Georgiadis i el MI francès Wirig.

A continuació les partides jugades pel representant andorrà en aquestes primeres rondes: