T
164 BAHAMAS (BAH)
0 – 4
87
ANDORRA (AND)
68.1
WCM Karelina, Polina
1631
0 – 1 MI Alomà Vidal, Robert
2428
68.2
MF
Moncur, Cecil
1873
0 – 1
MF Garcia Paolicchi, Raul
2176
68.3
Small, Byron
1721
0 – 1
Luke, Cristofer
2124
68.4
Whyms, Chapell
1595
0 – 1
CM
José Queralto, Daniel
2096

 

Nova victòria per 0-4 que ens permet recuperar posicions

Desprès de dos encontres amb rivals realment complicats com Brasil i Austràlia la jornada d’avui es preveia una mica menys exigent al enfrontar-nos a la selecció de les Bahames, número 164 del rànquing.

En qualsevol cas el matx s’ha hagut de prendre de manera seriosa ja que moltes seleccions tenen jugadors a priori amb poc ELO internacional, però a l’hora de la veritat el seu nivell és més elevat. Això es deu, normalment, a que tenen poques opcions de competir, tant a nivell nacional com internacional, i per tant és millor no confiar-se mai d’entrada per així no dur-se un ensurt o sorpresa que pot costar el punt.
La primera partida que s’ha presentat favorable ha estat la del primer tauler, defensat avui per el mestre internacional Robert Alomà, degut al descans de l’Oscar de la Riva. En Robert, amb les peces negres, ha plantejat la defensa Caro-Kann enfront la candidat a mestre femenina Polina Karelina, una de les poques jugadores dins la categoria “mixta” ja que moltes d’elles es troben jugant amb els equips femenins dels seus països.

La jugadora de Bahames ha triat una variant secundària per evitar les línies més analitzades per la teoria, però el cert és que les negres no han tingut problemes per controlar amb comoditat el centre i disposar de més espai per les seves peces. Poc després en Robert ha guanyat un peó, canviant així l’avantatge posicional per material. En posició ja difícil les blanques han omès un senzill tema tàctic perdent més material i donant el primer punt per la nostra selecció.

La següent partida en finalitzar ha estat la disputada en el darrer tauler on també s’ha plantejat una defensa Caro-Kann, però en aquest cas en Daniel José amb les peces blanques. El jugador andorrà ha triat una coneguda i sòlida variant que permet a les blanques aconseguir la parella d’alfils amb la intenció de jugar una partida llarga de tall posicional. En aquest tipus d’estructures el jugador de les peces negres ha de jugar molt tranquil i amb paciència i precisament aquest no ha estat el cas perquè el representant de Bahames ha volgut complicar mitjançant una maniobra tàctica totalment errònia i en poques jugades s’ha trobat amb una qualitat de menys juntament amb una posició que no ha pogut aguantar gaire més.
En Raül Garcia ha estat qui ha donat el tercer punt pel nostre equip en una partida de tall posicional on ha dominat en tot moment el seu rival. Amb les peces blanques el control central juntament amb el domini de la columna e per les torres i la dama permetien maniobrar en ambdós flancs tranquil·lament per pressionar la posició rival. En una posició difícil les negres han volgut complicar la partida, però en Raül ho ha aprofitat per elaborar una xarxa de mat que ha resultat decisiva.

La partida més complicada de la jornada ha estat la del tercer tauler on en Cristofer Luke jugava amb les peces negres i s’ha enfrontat a la clàssica obertura Italiana, tot just molt popular avui en dia degut a l’aportació en els darrers anys per part de l’elit mundial. En diversos moments la posició del nostre jugador no era bona, degut a un sacrifici de peó a canvi d’iniciativa en el flanc de rei que segurament no ha sortit com ell volia. Malgrat tot ha sabut pressionar la posició blanca a la recerca de compensació fet que ha aconseguit en els destrets de temps on el seu rival no ha encertat amb les millors jugades i ha acabat recuperant el material per arribar a un final avantatjós on ha acabat imposant-se en bona part degut a que el seu rival no ha trobat les millors jugades per intentar aconseguir les taules.

Aquesta contundent victòria per 0-4 ens permet recuperar posicions en la classificació tornant cap a la part mitjana de la taula amb el 50% dels punts. El rival de demà és una incògnita degut als nombrosos equips que hi ha amb la mateixa puntuació però ben segur que els nostres jugadors tornaran a lluitar per la victòria, ja que com a dada curiosa fins el moment, de les setze partides disputades, cap ha acabat en taules!

Si voleu contactar amb l’equip ho podeu fer als números de telèfon +995 591024883 i +995 591010843.

20180927_R04 (9)

Bahamas vs Andorra

20180927_R04 (8)

Bahamas vs Andorra

Batumi Chess Olympiad 2018

<iframe src="https://live.followchess.com/?fed=AND#!43rd-olympiad-batumi-2018"<!-- [et_pb_line_break_holder] -->width="100%" height="800" frameborder=0></iframe>