Èxit de participació amb 51 jugadors

En data d’ahir, 24 de juliol del 2018, es van celebrar les ràpides de Festa Major d’Escaldes-Engordany, patrocinat per l’Unió Proturisme i el Centre Termolúdic Caldea, amb una col·laboració amb els premis consistents en unes entrades gratuïtes tant per Caldea com per Inuu.

El torneig ha estat un èxit, amb a participació de 51 jugadors, probablement amb la idea de jugar unes partides ràpides amb bon ambient, amb amics, i perquè no dir-ho, amb uns premis els quals tots desitjaven.

20180724 Festa Major Escaldes-Engordany

Vista sala de joc

20180724 Festa Major Escaldes-Engordany

Vista sala de joc

El guanyador ha estat el fort mestre internacional Holandès Miquoel Admiraal, imposant-se a la resta, després de set rondes amb sis punts i mig, per sobre dels seus perseguidors de sis punts encapçalat per el Gran Mestre americà, Alexander Shabalov, amb segona posició. Amb tercera posició ha estat el mestre FIDE Christopher Shen, d’Estats Units.

L’hora del torneig –22:00 hores- no ha estat impediment per a que els jugadors locals i el joves participessin en el torneig, destacant l’actuació d’en Sergi Pham, millor classificat amb 4½ punts, en desena posició, i Cristofer Luke, amb la onzena i Juan Guerra amb la dotzena.

Del jovent, el millor classificat local ha estat l’Àlex Alcón Llosada, amb 4 punts i amb la posició 23.

El torneig s’ha celebrat al mateix lloc on es desenvolupa el 36è Open Internacional d’Escacs d’Andorra, a l’Hotel Panorama, formant part d’una festa dedicada envers aquest esport noble.

En el lliurament de premis, apart dels tres primers, ha hagut premis especials per la millor jugadora, Natacha Benmesbah (FRA), el millor sub16 Pablo Baquedano (ESP), el millor jugador sub2000, Andrius Paulauskas (LIT), el millor sub1800, Raul de Mendizábal (ESP) i el millor sub1400 Àlex Alcón (AND).

No voldria acabar aquesta crònica sense agrair des de aquestes línies la inestimable col·laboració dels patrocinadors del torneig la Unió Proturisme i el Centre Termolúdic CALDEA–INUU, amb la decisió -encertada a criteri del sotasignant- de publicitar-se també a través d’aquest Esport. No és d’estranyar que amb polítiques d’aquest tipus CALDEA–INUU hagi arribar a ser una referència del País i l’emblema d’Escaldes-Engordany.

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results

Josep Ribera Baztan

Josep Ribera Baztan

Candidate Master | President GEVA

20180724 Festa Major Escaldes-Engordany

2n Classificat, Alexander Shabalov (USA)

20180724 Festa Major Escaldes-Engordany

Millor jugadora, Natacha Benmesbah (FRA)

20180724 Festa Major Escaldes-Engordany

Tercer classificat, Cristopher Shen (USA)

20180724 Festa Major Escaldes-Engordany

Millor sub16, Àlex Alcón Llosada (AND)