El gran mestre Evgeny Postny guanyador en solitari

Aquest dissabte pel matí, sota la organització del Centre d’Escacs d’Andorra la Vella i amb el patrocini del Comú d’Andorra la Vella i el Banc Sabadell d’Andorra s’ha disputat una nova edició del Gran Prix d’Escacs de partides ràpides.

Aquesta edició ha comptat amb una molt bona inscripció amb 83 jugadors de 16 nacionalitats diferents, on destacaven la presència de 7 Grans Mestres, 9 mestre internacionals i 11 titulats més. Una bona nòmina que atreu molts jugadors, ja sigui per la bossa de premis, 1525€ en total, una quantitat molt atractiva per un torneig de partides ràpides, o per l’atractiu esportiu, ja què permet enfrontar-se amb jugador de molt nivell a partides de tres minuts on sempre salten sorpreses.

20180722 Gran Prix Andorra

20180722 Gran Prix Andorra

El torneig ha estat dominat amb força autoritat pel grans mestre israelià Evgeny Postny, que només ha cedit a la quarta ronda unes taules contra el gran mestre eslovè Christopher Repka, finalitzant el torneig amb 8,5 punts dels 9 possibles, amb 1,5 punts d’avantatge sobre els seus perseguidors.

Amb segon lloc ha quedat el gran mestre ucraïnès Sergei Fedorchuk amb 7 punts. El podi l’ha completat el mestre FIDE espanyol Alejandro Barbero, també amb 7 punts. Excel·lent resultat del jugador lleidatà que sortia amb el número 13 del rànquing. En quart lloc i també amb 7 punts el gran mestre alemany Vitaly Kunin, finalment la cinquena plaça, la darrera amb premi de la general, ha estat pel jugador francès, el gran mestre Maxime Lagarde.

Els premis especials per trams ELO han estat per Vincent Blom (NED, Millor 2150-2299), Kathie G. Librelato (BRA, Millor 2000-2149), Joan Guerra (ESP, Millor 1850-1999) i Manuel Garcia-Blazques (ESP, Millor ELO fins 1849).

Pel que fa a la representació local, el millor jugador del principat ha estat el mestre internacional Robert Alomà amb 6,5 punts, el segon lloc amb 6 punts ha estat pel gran mestre Oscar de la Riva i en tercer lloc amb 5 punts Cristofer Luke.

El lliurament de premis l’ha realitzat la Sra. Judith Camproví, en representació del Banc de Sabadell d’Andorra, el President de la Federació d’Escacs d’Andorra, en Francesc Rechi i el president del Centre d’Escacs d’Andorra, en Joan Moscoso.

Agrair una vegada més el suport del Comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sabadell d’Andorra i esperem que aquest torneig pugui veure moltes més edicions.

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | Professor FEVA

20180722 Gran Prix Andorra

20180722 Gran Prix Andorra

20180722 Gran Prix Andorra

20180722 Gran Prix Andorra