Victòria clau per 3 a 1 sobre Mònaco

Avui l’equip Andorrà ha donat un pas de gegant en el seu objectiu d’aconseguir per primera vegada el títol de campió dels Petits Estats.

Aquest matí els nostres jugadors s’enfrontaven amb Mònaco, fins ara líder amb Andorra i uns dels rivals directes en la lluita pel campionat.

Les coses han començat molt bé amb dos ràpides victòries. El primer en acabar ha estat en Oscar que s’enfrontava al MF Ribbergren Karl amb les peces blanques. El jugador Monegasc ha plantejat la defensa Alekhine i ràpidament ha quedat en posició inferior. Amb la parella d’alfils i avantatja d’espai i desenvolupament, l’Oscar ha anat asfixiant al seu adversari que ha abandonat quan pràcticament no podia moure cap peça.

La següent partida en acabar ha estat la d’en Robert al tercer tauler, que ha vençut amb les peces blanques al MF Van Hoolandt Patrick. En ple mig joc i amb posició d’igualtat, el Robert ha sacrificat un peó enverinat que imprudentment el seu adversari ha menjat i dues jugades després s’ha vist obligat a abandonar.

En canvi al segon tauler en Jordi amb les peces negres a perdut davant el GM Efimov Igor. La posició era molt complicada amb possibilitats pel dos bàndols, però un sacrifici de qualitat ha permès al GM Efimov agafar un avantatge que ha resultat decisiu.

Quedava la partida del quart tauler on el Daniel Gomez jugava amb les peces negres davant la GM femenina Dornbusch Tatiana. Amb unes taules teníem suficient per guanyar el matx, però el Daniel disposava d’un gran avantatge i ha aconseguit un altre punt que deixava el resultat definitiu en 3 a 1 a favor d’Andorra, que ara lidera la prova en solitari amb 10 punts.

Aquesta tarda es juga la sisena ronda i Andorra s’enfronta amb l’equip amfitrió, República de San Marino.

Andorra 3 – 1 Mònaco
1 De la Riva, Oscar 2459 GM 1 – 0 2248 Ribbegren, Karl J.
2 Fluvià, Jordi 2463 MI 0 – 1 2427 GM Efimov, Igor
3 Alomà, Robert 2427 MI 1 – 0 2061 MF Van Hoolandt, Patrick
4 Gómez, Daniel 2271 MF 1 – 0 2282 WGM Dornbusch, Tatiana
Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor

20190327 San Marino R05

Andorra vs Mònaco

20190327 San Marino R05

Andorra vs Mònaco

20190327 San Marino R05

Andorra vs Mònaco

20190327 San Marino R05

Andorra vs Mònaco