Idan Toker campió del torneig i l’EASESC repeteix com a millor escola

El passat dijous 9 de maig, a l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma, es va dur a terme la tercera edició del torneig interescolar d’escacs.

Un torneig que cada any reuneix a un gran membre d’alumnes de secundària de diferents escoles andorranes i també de fora del país. La participació d’aquest any ha estat de 120 alumnes, comptant amb la participació de l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma, l’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino, el col•legi Janer, el British College of Andorra, el colegio español Maria Moliner, el col•legi Sant Ermengol, l’escola Joan Brudieu de la Seu d’Urgell i l’escola Templers de Lleida.

El torneig s’ha disputat per sistema suís a 9 rondes amb un ritme de joc de 3 minuts amb un increment de 2 segons, i comptant amb la supervisió de l’àrbitre principal Òscar de la Riva i dels àrbitres nacionals Cristofer Luke i Júlia Muratet.

Ha estat un torneig molt disputat i sense problemes. A la classificació final, els tres primers llocs s’han decidit per desempat, ja que els tres alumnes han empatat fent 8 punts cadascun. D’aquesta manera, Idan Toker del British College of Andorra, s’ha proclamat campió d’aquesta tercera edició amb un desempat més favorable que els dels seus rivals. La segona posició ha estat per la jugadora Jana de la Riva, de l’escola andorrana d’Ordino i el tercer lloc per Yankel Prodoprigora de l’escola andorrana de Santa Coloma.

Pel que fa a la classificació per equips escolars, on es sumaven els millors resultats dels cinc millors jugadors de cada escola, el premi ha estat molt ajustat, ja que l’escola organitzadora del torneig, l’EASESC ha empatat a 34’5 punts amb l’EASEO i on el resultat final s’ha hagut de determinar amb els punts del sisè jugador de cada escola. Així doncs, el mig punt més del sisè jugador de l’escola EASESC, ha fet que quedessin primers i per tant es proclamessin guanyadors com l’any passat. La tercera posició ha estat pel col·legi Janer amb un total de 32’5 punts.

Per finalitzar, volem agrair la participació de totes les escoles i alumnes que fan possible aquest torneig i esperem que l’any que ve puguem seguir ampliant la participació de centres de secundària del país!

Galeria de fotografies a Flickr

Júlia Muratet Carmona

Júlia Muratet Carmona

Professor FEVA | Àrbitre Nacional

3r Campionat Interescolar EASESC

3r Campionat Interescolar EASESC

3r Campionat Interescolar EASESC

Sala de joc, EASESC

3r Campionat Interescolar EASESC

EASEO, 2n equips

3r Campionat Interescolar EASESC

Idan Toker (British Andorra)

3r Campionat Interescolar EASESC

Yankel Prodoprigora (British Andorra)

3r Campionat Interescolar EASESC

3r Campionat Interescolar EASESC

3r Campionat Interescolar EASESC

EASESC, campió equips

3r Campionat Interescolar EASESC

Janer, 3r Equips

3r Campionat Interescolar EASESC

2n, Jana de la Riva (EASEO)

3r Campionat Interescolar EASESC

1r Femení, Clàudia Martos (EASESC)