Empat en la visita al Tres Peons

Aquest dissabte el GEVA-CEA ha visitat el Tres Peons en la primera ronda de la segona fase de Divisió d’Honor; un equip que ha estat molt irregular en la primera fase, fent imprevisible quin rumb podria prendre el matx.

El matx ha començat amb molta igualtat, primer amb unes taules ràpides de Felipe Porras en el tercer tauler. Al cap d’una estona de joc, també farien mig puc Rafael González i Sergi Pham, en partides més disputades, en el sisè i setè tauler respectivament.

L’equilibri es mantindria amb els següents resultats, en el vuitè tauler Daniel Gómez aguantaria un final inferior després d’un error tàctic. Per altra banda en Danil Shatko, en el cinquè tauler, tot i sortir bé de l’obertura no ha pogut aconseguir suficient avantatge com per intentar guanyar.

La balança es decantaria pel Tres Peons amb la derrota de Jesús Cortés en el desè tauler, en una partida de doble fil on el seu rival ha sortit millor de les complicacions. Afortunadament les complicacions sí serien favorables a l’equip del principat en el novè tauler, on Marc González capgiraria una partida en la que havia tingut clara desavantatge.

A falta de 3 resultats i igualtat màxima, el Tres Peons s’avançaria de nou en el primer tauler, on Oscar de la Riva ha sortit malament de l’obertura i, tot i una llarga defensa, no seria capaç de neutralitzar la iniciativa rival. Jordi Fluvià neutralitzaria aquest resultat guanyant en el segon tauler, amb una victòria molt convincent, convertint l’avantatge de l’obertura en un atac decisiu.

A falta d’una partida i 4½-4½ al marcador, tot es decidiria en el quart tauler, a mans del Serni Ribera. En Serni ha sortit bé de l’obertura però en el del mig joc el seu rival s’ha anat imposant aconseguint una posició guanyadora. No obstant, el jugador andorrà ha trobat la fórmula de provocar l’error rival i entrar en un final de taules; en el final fins i tot hi havia un cop tàctic amagat que li hagués permès guanyar la partida, però els destrets de temps feia difícil calcular-lo bé.

Finalment el GEVA-CEA treu mig punt en un desplaçament complicat. Ara segueix fora de les places del descens però per la mínima, ja que està empatat a 2½ punts amb Olot i Vila Olímpica, tot apunta que un dels 3 equips haurà de descendir. La setmana que ve l’equip andorrà rebrà el Mollet, el rival teòricament més dur d’aquest segona fase.

 

  TRES PEONS   5 – 5   GEVA-CEA
1 Edouard, Romain 2597 GM 1 – 0 2523 GM De la Riva, Oscar
2 Panelo, Marcelo 2456 MI 0 – 1 2492 MI Fluvià, Jordi
3 Benedetti, Julio 2382 MI ½-½ 2443 MF Porras, Felipe
4 Alfaro, Alfonso J. 2355 MF ½-½ 2429 MF Ribera, Serni
5 Boix, Daniel 2353 MF ½-½ 2335 MC Shatko, Danil
6 Rivero, Carmelo 2307 MF ½-½ 2301 MF González, Rafael
7 Leiro, Daniel 2279 MC ½-½ 2244 MC Pham, Sergi
8 Moreno, Alvaro 2251 ½-½ 2253 MF Gómez, Daniel
9 Cespedes, Llibert 2237 0 – 1 2252 MC González, Marc
10 Romeu, Emili 2110 1 – 0 2194 Cortés, Jesús

 

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Capità GEVA-CEA

20240309 Tres Peons vs GEVA-CEA

Tres Peons vs GEVA-CEA

20240309 Tres Peons vs GEVA-CEA

Tres Peons vs GEVA-CEA

20240309 Tres Peons vs GEVA-CEA

Tres Peons vs GEVA-CEA

20240309 Tres Peons vs GEVA-CEA

Tres Peons vs GEVA-CEA