Derrota davant el Sant Andreu

Aquest dissabte el GEVA-CEA ha visitat el Sant Andreu en la cinquena ronda de la lliga catalana. El Sant Andreu s’ha endut el matx per un clar 6½-3½; tot i aquest ampli resultat, l’equip del principat ha tingut moltes opcions d’endur-se el matx, però la fortuna no li ha somrigut en els moments clau.

En els quatre primers taulers, el guió ha estat molt semblant, acabant en taules però sempre amb opcions d’alguna cosa més. En el primer tauler, Oscar de la Riva s’ha vist sorprès pel coneixement teòric del seu rival en l’obertura, però ha capgirat la situació arribant a un final amb peó de més, on el seu rival ha tingut opcions de taules gràcies a la presencia de dames. En el segon, Jordi Fluvià tenia avantatge gràcies a les debilitats en l’estructura de peons rivals, no obstant, aquesta no ha estat suficient per guanyar la partida.

El tercer tauler ha estat un clar exemple de la mala sort de l’equip andorrà, en Serni Ribera ha sortit amb clara avantatge de l’obertura, per desgracia, un sacrifici dubtós del seu rival ha estat suficient per complicar la situació i acabar en taules. Josep Maria Ribera en el quart tauler, ha tingut la iniciativa gran part de la partida, però el fet d’entrar en un final d’alfil de diferent color ha assecat les opcions de lluita.

El Sant Andreu s’imposaria en els tres següents taulers; en el cas de cinquè de forma tràgica, ja que Danil Shatko, després d’una partida tancada de maniobres, semblava que tenia una atac guanyador, no obstant, els destrets de temps li ha jugat una mala passada fent que el seu rival capgirés la situació. En el sisè, Rafael González ha arribat a un final tancat de dama i torre on el seu rival ha aprofitat el control central per imposar-se. En el setè, Sergi Pham ha sacrificat un peó a canvi de debilitar l’estructura rival per llençar un atac; la compensació no ha estat suficient, fent que entrés en un final perdedor.

Els últims tres taulers també han acabat en taules; en el vuitè en Marc González ha sortit amb clara avantatge de l’obertura, arribant a sacrificar una peça a canvi de tenir una posició molt harmònica on sembla que s’imposaria contundentment; malauradament, el seu rival ha trobat meritosos recursos defensius en els destrets de temps per salvar la posició. En el novè tauler, Cristofer Luke ha fet taules després de tenir una posició complicada en la que un sacrifici de peça en el final li ha servit per castigar les debilitats del rei rival, aconseguint taules per repetició. En el desè tauler, Esteve Mateu tenia una posició molt agradable gràcies a la parella d’alfils i pressió sobre les debilitats rivals, per desgracia, un error greu en els destrets de temps li ha empitjorat la posició fent que no pogués aspirar a més que un empat.

Amb aquest resultat el GEVA-CEA apunta a tenir que jugar la segona fase del descens per evitar perdre la categoria, de cara a assolir la permanència serà clau el següent matx a casa contra el Llinars, un dels equips recent ascendits a Divisió d’Honor.

 

  SANT ANDREU   6½ – 3½   GEVA-CEA
1 Asis, Hipólito 2562 GM ½-½ 2523 GM De la Riva, Oscar
2 Movsziszian, Karen 2492 GM ½-½ 2492 MI Fluvià, Jordi
3 Domínguez, Eric 2381 MF ½-½ 2429 MF Ribera, Serni
4 Adan, Sergio 2330 MF ½-½ 2306 CM Ribera, Josep Mª
5 Colon, Enrique 2373 MF 1 – 0 2335 MC Shatko, Danil
6 Delisau, Oriol 2362 MC 1 – 0 2301 MF González, Rafael
7 Roca, Edgar 2353 MC 1 – 0 2252 MC Pham, Sergi
8 Travesset, Jan 2347 MC ½-½ 2252 MC González, Marc
9 Castelltort, Antoni 2272 MC ½-½ 2213 Luke, Cristofer
10 Travesset, Daniel 2252 MC ½-½ 2202 Mateu, Esteve
Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Capità GEVA-CEA

20240217_Sant Andreu vs GEVA-CEA (3)

Sant Andreu vs GEVA-CEA

20240217_Sant Andreu vs GEVA-CEA (12)

Sant Andreu vs GEVA-CEA

20240217_Sant Andreu vs GEVA-CEA (9)

Sant Andreu vs GEVA-CEA

20240217_Sant Andreu vs GEVA-CEA (8)

Sant Andreu vs GEVA-CEA

20240217_Sant Andreu vs GEVA-CEA (11)

Sant Andreu vs GEVA-CEA

20240217_Sant Andreu vs GEVA-CEA (10)

Sant Andreu vs GEVA-CEA