Derrota per la mínima davant el C.E. Barcelona

Aquest dissabte el GEVA-CEA A s’ha enfrontat al Barcelona Club d’Escacs en la quarta ronda de la lliga catalana. El Barcelona es presentava com a favorit, amb un equip pràcticament titular on només ha fallat el seu número 2; per altra banda l’equip del principat, tot i presentar baixes, aspirava a sorprendre l’equip de la Ciutat Comtal.

El matx ha començat amb unes taules ràpides en els dos primers taulers, per part d’Oscar de la Riva i Jordi Fluvià respectivament. Poc després Josep Maria Ribera, en el quart tauler, s’uniria al club de l’empat; en el seu cas en una partida lluitada on s’ha arribat a un final d’alfil de diferent color difícil de desequilibrar.

L’empat a 1½ es trencaria amb els següents 2 resultats a favor del Barcelona. En el setè tauler, Sergi Pham ha estat en desavantatge i el seu rival ha neutralitzat tots els intents d’activar-se del nostre jugador. En el novè tauler Cristofer Luke ha entregat un peó per atac, no obstant, s’ha quedat sense suficient compensació, perdent el final. A destacar que en el seu cas li ha tocat un rival complicat, en Xavier Mompel, una promesa dels escacs catalans qui va ser noticia fa poc per convertir-se en el primer Mestre FIDE d’escacs de Tortosa.

La distància es mantindria en els següent resultats. En el cinquè tauler Rafael González faria taules després de salvar una posició inferior. Situació inversa en el setè tauler, on Daniel Gómez tenia avantatge gran part de la partida però un error en els destrets de temps li ha fet conformar-se amb les taules. En el vuitè tauler Marc González també faria taules, en el seu cas després d’una partida molt sòlida on ha neutralitzat els intents rivals de portar la iniciativa.

Amb 3-5 al marcador, Esteve Mateu retallaria distàncies en el desè tauler, en una partida on ha castigat un atac massa optimista del seu rival, deixant les esperances de l’equip del principat en el tercer tauler, en mans de Serni Rivera, obligat a guanyar per salvar mig punt per l’equip andorrà. En Serni ha fet una bona partida, aconseguint avantatge en l’obertura i buscant maniobres per trobar la forma de consolidar-la. Quan semblava que havia trobat la fórmula de la victòria, un recurs tàctic molt meritós del seu rival en els destrets de temps, l’ha deixat en desavantatge, obligant-lo a fer taules per repetició.

Amb aquest resultat el GEVA-CEA A segueix amb un punt, la setmana que ve l’equip visitarà el Sant Andreu, equip que ve d’empatar contra el segon de grup, el Foment.

 

  GEVA-CEA   ½ – ½   C.E. BARCELONA
1 De la Riva, Oscar 2523 GM ½-½ 2526 MI Ayats, Gerard
2 Fluvià, Jordi 2492 MI ½-½ 2419 MI Martínez, Adrián
3 Ribera, Serni 2429 MF ½-½ 2435 MF Oms, Lluís
4 Ribera, Josep Mª 2306 CM ½-½ 2416 MF Jiménez, Adrián
5 González, Rafael 2301 MF ½-½ 2403 MF Massagué, Guerau
6 Pham, Sergi 2252 MC 0 – 1 2368 MF Alcalá, César
7 Gómez, Daniel 2253 MF ½-½ 2322 MF Martín, Carles
8 González, Marc 2252 MC ½-½ 2269 Rovira, Jaume
9 Luke, Cristofer 2213 CM 0 – 1 2255 MF Mompel, Xavier
10 Mateu, Esteve 2202 1 – 0 2261 Serrano, Vicent
Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Capità GEVA-CEA

20240210 GEVA-CEA vs C.E. Barcelona

GEVA-CEA vs C.E. Barcelona

20240210 GEVA-CEA vs C.E. Barcelona

GEVA-CEA vs C.E. Barcelona

20240210 GEVA-CEA vs Barcelona

GEVA-CEA vs C.E. Barcelona

20240210 GEVA-CEA vs C.E. Barcelona

GEVA-CEA vs C.E. Barcelona

20240210 GEVA-CEA vs C.E. Barcelona

GEVA-CEA vs C.E. Barcelona

20240210 GEVA-CEA vs Barcelona

GEVA-CEA vs C.E. Barcelona