L’equip no té opcions davant el Valls

Aquest dissabte el GEVA-CEA es va enfrontar al Valls, colíder del grup juntament amb el Barberà i sense cap mena de dubtes un dels aspirants al títol aquesta temporada degut al potent equip que ha pogut formar.

Malgrat que en el desplaçament l’equip andorrà tenia esperances que el rival tingués algunes baixes en l’alineació el cert és que va presentar un equip molt fort i per tant l’equip local tenia més ELO a tots els taulers el que plantejava el matx com realment complicat pels nostres interessos.

L’encontre fou retransmès en directe tant a través de la web de la Federació Catalana d’Escacs com per chess24 i durant les dues primeres hores de joc podem dir que el mateix va estar igualat. De fet les dues primeres partides en acabar foren els dos primers taulers. L’Oscar de la Riva en el segçon acceptava les taules proposades pel seu rival, el gran mestre José González després de sortir de l’obertura en una posició igualada. Més tard fou Lance Henderson qui signava el mateix resultat en el primer tauler davant el gran mestre Fernando Peralta en una posició on un fort cavall compensava la qualitat de desavantatge.

En Josep Mª Ribera perdia la primera partida, i de fet la primera a títol personal d’aquesta temporada, enfront la gran mestre femenina Ana Matnadze que va saber imposar l’avantatge estratègic assolit en el mig-joc amb un remat espectacular amb sacrifici de dama inclòs.

Aquesta derrota en el quart tauler fou la primera de l’equip, però tot seguit va caure en Rafael González qui, en una posició igualada, va ometre un cop tàctic guanyador del seu rival. Després era en Sergi Pham qui havia d’inclinar el rei davant el mestre internacional Guillem Baches que organitzava un atac decisiu en el flanc de rei.

Amb aquestes tres derrotes i la perspectiva de la resta de partides era clar que el matx s’acabaria perdent. Així, malgrat oposar una forta resistència en Serni Ribera i en Daniel Gómez també acabaven superats pels seus respectius rivals.

Per la seva banda Raül Garcia i Marc González signaven taules en les seves partides i la victòria en el darrer tauler d’en Esteve Mateu enfront una de les promeses dels escacs catalans, Gerard Añó, permetien perdre el matx per un digne resultat, 7-3.

El proper dissabte es jugarà la darrera ronda d’aquesta fase de grups. El GEVA-CEA rebrà la visita del Foment Martinenc en un encontre on cal puntuar per entrar en el tercer o quart lloc de la classificació evitant així el grup de descens.

  VALLS   7 – 3   ANDORRA
1 Peralta, Fernando 2602 GM ½-½ 2500 GM Henderson, Lance
2 González, Jose 2535 GM ½-½ 2519 GM De la Riva, Oscar
3 Iermito, Sebastian 2525 MI 1 – 0 2308 CM Ribera, Serni
4 Matnadze, Ana 2452 GMF 1 – 0 2284 CM Ribera, Josep Mª
5 Baches, Guillermo 2413 MI 1 – 0 2278 MC Pham, Sergi
6 Chueca, Alberto 2388 MI 1 – 0 2294 MF Gómez, Daniel
7 García, Francisco J. 2397 MF 1 – 0 2309 MF González, Rafael
8 Vehí, Victor 2330 MI ½-½ 2259 MF Garcia, Raül
9 Ryan, Joe 2340 MF ½-½ 2256 MC González, Marc
10 Año, Gerard 2351 MC 0 – 1 2202 Mateu, Esteve
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20230225 Valls vs GEVA-CEA

Valls vs GEVA-CEA

20230225 Valls vs GEVA-CEA

Guillem Baches vs Sergi Pham

20230225 Valls vs GEVA-CEA

Daniel Gómez vs Alberto Chueca

20230225 Valls vs GEVA-CEA

Valls vs GEVA-CEA

20230225 Valls vs GEVA-CEA

Raül Garcia vs Victor Vehí

20230225 Valls vs GEVA-CEA

Esteve Mateu vs Gerard Añó