Serni Ribera campió social amb 6½ punts

Aquest divendres 20 d’octubre s’ha celebrat una nova edició del Campionat Social GEVA-CEA de partides ràpides al local social del GEVA aplegant una participació de 18 jugadors de diferents edats, així, juntament amb els adults hi ha pres part jugadors sub8, sub10, sub12, sub14 i sub16.

El torneig, però, tenia clars favorits entre els jugadors més experimentats i de fet els favorits per ELO eren Esteve Mateu, campió de l’edició del 2022, juntament amb el sub16 Serni Ribera i en Cristofer Luke, els tres primers del rànquing. Malgrat tot, al ser un torneig amb un ritme ràpid de 3+2, les sorpreses són habituals i així ha estat en aquesta edició.

De fet l’únic jugador que ha pogut començar amb quatre victòries consecutives, col·locant-se al capdavant de la classificació en solitari, ha estat l’Ariadna de la Riva, precisament donant la sorpresa a la quarta ronda on amb les peces negres ha superat Esteve Mateu en una partida complicada on en alguns moments les blanques disposaven d’un clar avantatge.

El lideratge, però, ha canviat tot just la ronda següent ja que en la partida disputada al primer tauler de la cinquena ronda Serni Ribera, qui havia cedit unes taules enfront Cristofer Luke, guanyava l’Ariadna amb les peces negres i així passava al capdavant de la classificació compartint el primer lloc amb Cristofer Luke, ambdós amb 4½.

La sisena ronda donava una nova sorpresa. Una greu errada quan disposava d’avantatge decisiu feia que Cristofer Luke fos derrotat per l’Ariadna de la Riva, deixant en safata la primera plaça a Serni Ribera gràcies a la seva victòria enfront l’Esteve Mateu. Així a manca de la setena ronda, en Serni amb 5½ depenia d’ell mateix per guanyar el torneig ja que l’Ariadna de la Riva es trobava en el segon lloc de la classificació amb 5 punts i en Cristofer Luke amb 4½.

Una nova victòria en la ronda 7 davant en Pol Rivero, que estava fent un excel·lent torneig, li donava el triomf d’aquesta edició del torneig social amb 6½. El segon lloc ha estat per en Cristofer Luke amb 5½ mentre que la tercera plaça ha estat compartida per tres jugadors amb 5 punts, Ariadna de la Riva, Esteve Mateu i Andria Ercoli, essent l’Ariadna qui ha completat el podi gràcies al seu millor coeficient de desempat.

Pel que fa als premis especials per Trams ELO, el guanyador del Tram A fou en Pol Rivero, el Tram B per Andria Ercoli mentre que el Tram C per en Rafael Rodríguez. Dins la categoria de premis per edats, el millor sub8 fou en Lluc Rodríguez amb 1 punt. Amb dos punts en Gael Reyes fou el millor sub10, mentre que el premi al millor sub12 fou per en Damià Allongué que va totalitzar 3 punts.

Galeria de fotografies a Flickr
Resultats i classificació a chess-results

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20231020 Social GEVA-CEA

20231020 Social GEVA-CEA

20231020 Social GEVA-CEA

20231020 Social GEVA-CEA

20231020 Social GEVA-CEA

20231020 Social GEVA-CEA