Amb la participació de 7 jugadors del Principat

Set jugadors de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra han participat, del 5 al 14 de juliol en un dels tornejos internacionals més importants i multitudinaris d’Espanya, l’Open “Villa de Benasque” (Osca), que enguany ha comptat amb 483 jugadors.

L’expedició andorrana ha estat formada pels germans i Candidats a Mestre Serni (2259 FIDE) i Josep Maria Ribera (2189 FIDE), el Mestre FIDE Daniel Gómez (2127 FIDE), Esteve Mateu (2061 FIDE), Marc Martínez (1923 FIDE), Ariadna de la Riva (1677 FIDE) i Maria Galera (1446 FIDE).

El torneig ha suposat l’inici de la temporada d’estiu i per la majoria ha estat el primer per començar a agafar la forma adient en competició i afrontar així el calendari esportiu dels mesos de juliol i agost.

Benasque és un bon esdeveniment per fer-ho. Per una banda la part logística, ja que al ser una població petita permet viure i respirar escacs durant els deu dies del torneig, i per altra perquè aplega jugadors de molts nivells, en especial joves, de nombrosos països, ideal per mesurar les forces i el nivell de joc.

En general el resultat ha estat positiu. Josep Mª Ribera, Esteve Mateu i Daniel Gómez han estat els jugadors del principat amb més puntuació, tots ells 6½ punts, ocupant els llocs 70è, 78è i 84è respectivament de la classificació, millorant així el seu rànquing internacional

En Serni Ribera ha acabat amb 6 punts, desaprofitant avantatge en algunes partides que li podien haver donat una classificació més alta. A continuació Marc Martínez amb 4½, Ariadna de la Riva amb 3½ i Maria Galera amb 1½.

Les partides disputades han estat en general força dures i moltes d’elles amb rivals superiors. Així s’ha pogut treballar in situ sobre els errors més habituals que s’han comés de cara a evitar-los a la propera cita, concretament el 39è Open Internacional d’Andorra que començarà el proper 22 de juliol.

Pel que fa al capdavant de la classificació tres grans mestres han finalitzat amb 8½, un resultat i percentatge impressionant si tenim en compte el nivell. Així la primera plaça ha estat per Xiangzhi Bu (CHN), segon lloc per Fernando Peralta (ARG) i tercer per Kirill Alekseenko (FID). Destacar el nivell demostrat pels jugadors xinesos en general ja que la seva delegació ha puntuat amb eficàcia, en especial alguns dels seus representants amb un ELO més baix de la seva força real.

En els enllaços següents podeu trobar tota la informació:

Web Oficial Open Benasque
Resultats i classificacions a chess-results
Resultats i classificacions a info64
Galeria de fotografies a Flickr

2023 Benasque open

Josep Mª Ribera

2023 Benasque Open

Esteve Mateu

2023 Benasque open

Ariadna de la Riva

2023 Benasque open

Daniel Gómez

2023 Benasque open

Serni Ribera

2023 Benasque open

Marc Martínez

2023 Benasque open

Maria Galera

2023 Benasque open

Jugadors andorrans

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA